ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: Στο «χορό» των κινητοποιήσεων και οι φυσικοθεραπευτές

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.), αναγγέλλει κινητοποιήσεις, απαιτώντας αύξηση του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για την φυσικοθεραπεία.

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: Στο «χορό» των κινητοποιήσεων και οι φυσικοθεραπευτές

Ο Π.Σ.Φ. με σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει ότι, η απώλεια εισοδήματος των φυσικοθεραπευτών από το 2013, ανέρχεται στα 125.000.000€, απειλώντας τον κλάδο με εξαφάνιση.

«Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ.Φ., συνεδριάζει εκτάκτως με θέμα την έναρξη κινητοποιήσεων και την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες. Η αναστολή παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., είναι προ των πυλών. Ήδη έχει σημάνει συναγερμός για την προετοιμασία των Περιφερειακών Τμημάτων σε όλη τη χώρα, μετά την 48ωρη προειδοποιητική κινητοποίηση των προηγούμενων ημερών.

Κύριο αίτημα η αύξηση του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για την φυσικοθεραπεία, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το έτος 2015 η υποβληθείσα δαπάνη ήταν 91.675.120 ευρώ, το έτος 2016 ήταν 96.144.021 ευρώ, το έτος 2017 ήταν 95.777.131 ευρώ, ενώ άγγιξε τα 53.000.000 ευρώ μόνον για το α' εξάμηνο του 2018 με επιτρεπτή 34.000.000 ευρώ.

Δηλαδή 19.000.000 το εξάμηνο στις πλάτες των φυσικοθεραπευτών ή 125.000.000 ευρώ από το 2013, απλήρωτων παρεχόμενων υπηρεσιών.

Με τον καινούργιο ΕΚΠΥ – Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αυξάνονται οι παρεχόμενες συνεδρίες φυσικοθεραπείας για δεκάδες παθήσεις». αναφέρει η ανακοίνωση

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Π.Σ.Φ., Πέτρο Λυμπερίδη: «Είναι πολύ σημαντικό που ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αναγνωρίζει ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται από τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας είναι ποιοτικές και οικονομικότερες από άλλες δομές υγείας, όπως τα ΚΑΑ και κατευθύνει τους ασφαλισμένους στα εργαστήρια φυσικοθεραπείας εξοικονομώντας πόρους, όμως η παραπάνω εξέλιξη μοιραία θα επιφέρει μια αύξηση της ετήσιας δαπάνης για υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, χωρίς, ωστόσο, η εν λόγω αύξηση να συνοδευτεί από αντίστοιχη – ανάλογη αύξηση της προϋπολογιζόμενης ετήσιας δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για την κάλυψη των συνεδριών φυσικοθεραπείας.»

Η ανακοίνωση του Π.Σ.Φ., αναφέρει ότι ο Σύλλογος έχει αποστείλει αίτημα συνάντησης στην Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Υγείας και σε όλα τα κόμματα, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση και καταλήγει ως εξής: «Τα μνημόνια έλαβαν τέλος!! ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΦΤΑΝΕΙ !!! ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!!!».

Πανελλήνιες 2019: Δείτε πρώτοι τα θέματα, τις απαντήσεις τους και τις εκτιμήσεις για τις βάσεις 2019

Διαβάστε επίσης:

Στο δρόμο οι φυσικοθεραπευτές κατά των ρυθμίσεων του υπουργείου Παιδείας

Διαγνωστικά: Σε αδιέξοδο η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.