ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανυποχώρητος ο ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. Ξεκινά κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 10 Ιουνίου

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.), έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., επισημαίνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει για την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Ανυποχώρητος ο ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. Ξεκινά κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 10 Ιουνίου

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Σε συνέχεια της από 4/6 συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο Υπουργείο Υγείας, συναντήθηκε χθες (Τετάρτη 5 Ιουνίου) το Συντονιστικό Όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Βασ. Πλαγιανάκο.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσης για το θέμα του clawback και ειδικότερα για την εξεύρεση τρόπου συμψηφισμού του clawback του β’ εξαμήνου του 2018 με αδιάθετα κονδύλια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όπως για παράδειγμα τα έσοδα που έχει συγκεντρώσει από την εξυπηρέτηση των Ευρωπαίων πολιτών για υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, τα οποία ανέρχονται περίπου στα 50 εκατ. ευρώ.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δεν μπόρεσε επί της ουσίας να δεσμευτεί για κάτι συγκεκριμένο, ενώ ταυτόχρονα πρότεινε, ασαφέστατα, να γίνουν ανακατανομές ποσών εντός του υπάρχοντος κλειστού προϋπολογισμού (ΚΑΕ 0671.01) (;!;!;!;!;!), για διαφορετικό επιμερισμό του clawback χωρίς ουσιαστική δέσμευση και σε ένα θολό τοπίο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι σαφές ότι δεν αντιμετωπίζονται τα επείγοντα προβλήματα βιωσιμότητας του εργαστηριακού και κλινικοεργαστηριακού τομέα.

Παραμένουμε αμετακίνητοι στις αποφάσεις σχετικά με την έναρξη των κινητοποιήσεων μας μέσω της αποχής μας από τα καθήκοντά μας από τη Δευτέρα 10/06/2019.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.)».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΙΔΙΚ: Τα Διαγνωστικά μιλάνε για αστοχία της ΗΔΙΚΑ στο θέμα της Ηλεκτρ. Συνταγοράφησης

Διαγνωστικά: Πάνω από 90% η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις