ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαγνωστικά: Πάνω από 90% η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Με καθολική συμμετοχή συνεχίζεται η τριήμερη αποχή των Ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων εργαστηρίων Πολυιατρείων και Κλινικοεργαστηριακών ιατρών.

Διαγνωστικά: Πάνω από 90% η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Στο πλαίσιο αυτό οι φορείς Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ., καλούν την κυβέρνηση να δώσει την πρέπουσα σημασία στα προβλήματα του κλάδου και να ξεκινήσει διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων με απώτερο στόχο την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και των ασθενών.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με συμμετοχή άνω του 90% των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και Κλινικοεργαστηριακών ιατρών και με την στήριξη όλων των Ιατρικών συλλόγων της χώρας και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου άρχισε και συνεχίζεται η τριήμερη (22-25/5/19) αποχή και κλείσιμο των διαγνωστικών μονάδων που εξυπηρετούν το 95% των ασθενών που χρειάζονται Πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Η Συντονιστική επιτροπή ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους για να διεκδικήσουν το αυτονόητο ,δηλαδή την επιβίωση των διαγνωστικών μονάδων ΠΦΥ και την παροχή αξιόπιστων και ποιοτικών υπηρεσιών στους ασθενείς.

Καλούμε την ύστατη στιγμή την κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα του κλάδου πριν είναι πολύ αργά για να υπάρξει αυτό που όλοι θέλουμε, δηλαδή την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και των ασθενών και επισημαίνει ότι αυτό δεν γίνεται με απειλές και εκβιασμούς αλλά με διάλογο».

Την ανακοίνωση υπογράφουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ