ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο.Σ.Π.: Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τυφλών

Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας πραγματοποίησαν τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς (Ο.Σ.Π.).

Ο.Σ.Π.: Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τυφλών

Οι οδοντίατροι εξέτασαν τους μαθητές και τους ενημέρωσαν για τη στοματική υγεία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γενική υγεία.

Τα κύρια στοματολογικά προβλήματα των παιδιών που εξετάστηκαν ήταν η ουλίτιδα, η τερηδόνα και τα ορθοδοντικά θέματα, ενώ πέντε παιδιά χρειάστηκε να παραπεμφθούν για θεραπεία στο Ειδικό Τμήμα ΑμεΑ του Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας, με το οποίο έχει συνεργασία ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς.

Σημειώνεται, ότι κάθε χρόνο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς επισκέπτεται δεκάδες σχολεία, πραγματοποιώντας δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις και ενημερώνοντας τους μαθητές για τη στοματική υγεία τους. Η πρόεδρος του ΟΣΠ, Μαρία Μενενάκου, δήλωσε: «οι εθελοντές οδοντίατροι θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά το σημαντικό τους έργο, να είναι αρωγοί στο χαμόγελο των παιδιών και να προσπαθούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των μαθητών, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Περίπου 36 εκατ. τυφλοί υπάρχουν σήμερα στον κόσμο – Τα 115 εκατ. αναμένεται να φτάσουν ως το 2050

Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς: Πρόγραμμα στοματικής υγείας για τους ασθενείς με καρκίνο