ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. καταγγέλλει παράνομες χρεώσεις υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. καταγγέλλει παράνομες χρεώσεις υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικών Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), επισημαίνει ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης, αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη σε προσωπικό και υπερκοστολογεί υπηρεσίες σε τουρίστες.

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης εγκαινιάσθηκε τον Ιούλιο του 2016 και φέτος συμπληρώνει τρία χρόνια λειτουργίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

«Καλοκαίρι και η Σαντορίνη βουλιάζει από τουρισμό. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι ακάλυπτοι υγειονομικά καθ’ ότι το Νοσοκομείο δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Ούτε τοκετοί, ούτε αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, ούτε χειρουργεία γίνονται στο Νοσοκομείο. Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα εφημεριών στο Νοσοκομείο έχουν απομείνει 24 γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Δύο παθολόγοι και ένας γενικός ιατρός, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, ένας χειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι, δύο ορθοπεδικοί, μία γυναικολόγος. Πώς να βγουν οι εφημερίες; Λείπουν βασικές ειδικότητες όπως νεφρολόγος, οφθαλμίατρος κλπ.

Απλησίαστα τα ενοίκια για γιατρούς και νοσηλευτές. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας.

Η Διοίκηση της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. που διορίσθηκε από κυβέρνηση που υποτίθεται είναι κατά της εισόδου του ιδιωτικού τομέα στα Νοσοκομεία, τι κάνει;

Προκήρυξε και προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς με μπλοκάκι οι οποίοι παράλληλα θα ασκούν το επάγγελμα τους στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Με τον τρόπο αυτό θα καλύπτεται το Νοσοκομείο για κάποιες ώρες. Προσέλαβαν για λίγες ώρες την ημέρα ιδιώτη νεφρολόγο, καρδιολόγο, αναισθησιολόγο, ορθοπεδικό, παιδίατρο και χειρουργό.

Και δεν είναι το μόνο Νοσοκομείο στα νησιά που προσλαμβάνει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι για κάποιες ώρες και παράλληλα έχουν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία (πχ ο μοναδικός καρδιολόγος στην Κω).

Κρύβεται πίσω από το δάκτυλό τους η κυβέρνηση όταν μιλάει για Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

 

nosokomeio santorinis

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., παρουσιάζει και την απόδειξη από τις εξετάσεις που έκανε τουρίστας στο νοσοκομέιο Σαντορίνης και πλήρωσε 590 ευρώ επισημαίνοντας στην ανακοίνωση της ότι οι χρεώσεις είναι 10 και 20 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο:

«Οι παράνομες χρεώσεις σε ασθενείς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης συνεχίζονται.

Ουρία αίματος που κοστίζει 3 ευρώ την χρεώνουν 40 ευρώ!!! Μαύρη αγορά σε καναδό τουρίστα.

Οι αντίστοιχες εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα στοιχίζουν 300ευρώ και στα δημόσια Νοσοκομεία 72,82ευρώ. Σας κοινοποιούμε κατάσταση με τις τιμές.

timologisi

Πολλοί είναι οι τουρίστες που διαμαρτύρονται για υπέρογκες χρεώσεις!!!

Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι».

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Στοιχεία για τον ένα μήνα λειτουργίας

Ελλείψεις προσωπικού στην Προνοιακή Μονάδα ΑΜΕΑ Τρικάλων καταγγέλει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

BEST OF NETWORK

PlusQueen