ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλείψεις προσωπικού στην Προνοιακή Μονάδα ΑΜΕΑ Τρικάλων καταγγέλει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού αντιμετωπίζει η Προνοιακή Μονάδα ΑΜΕΑ Τρικάλων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.).

Ελλείψεις προσωπικού στην Προνοιακή Μονάδα ΑΜΕΑ Τρικάλων καταγγέλει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., επισημαίνει:

«Η Προνοιακή Μονάδα ΑΜΕΑ Τρικάλων, στενάζει από ελλείψεις προσωπικού χωρίς κάλυψη από γιατρούς. Εισαγωγές με πολιτικό μέσο καρκινοπαθών τελικού σταδίου παρά την άρνηση της επιστημονικής ομάδας. Η Προνοιακή Μονάδα ατόμων με αναπηρία των Τρικάλων, φιλοξενεί 90 περιθαλπόμενους με βαριές αναπηρίες. Υπηρετούν 50 υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων εκ των οποίων μόνο 22 Νοσηλευτικό Προσωπικό. Πως είναι δυνατόν 22 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό να μπορούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες σε 90 περιθαλπόμενους που χρήζουν συνεχούς φροντίδας; Δεν υπάρχει ιατρική κάλυψη. Ένας Παθολόγος και ένας Ψυχίατρος έρχονται μία ημέρα την εβδομάδα λίγες ώρες με Δελτίο παροχής υπηρεσιών χωρίς δυνατότητα συνταγογράφησης. Παρά την άρνηση της επιστημονικής ομάδας, εισάγονται με πολιτικά μέσα ασθενείς με καρκίνο τελικού σταδίου, που πηγαινοέρχονται στη Λάρισα για χημειοθεραπείες. Υφίσταται μεγάλη ταλαιπωρία και κίνδυνο για την ζωή τους. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.»

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., επικαλείται την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του παραρτήματος ΑΜΕΑ Τρικάλων που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και βασικότερα, νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού.

Διαβάστε επίσης:

Ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Περιφέρεια Αττικής καταγγέλλει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

«Στενάζουν» από ελλείψεις προσωπικού τα Κέντρα Υγείας της χώρας