ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοίγουν την Πέμπτη 13/06 τα διαγνωστικά - Τι αλλάζει στη συμμετοχή στις εξετάσεις

Ανοίγουν την Πέμπτη 13/06 τα διαγνωστικά - Τι αλλάζει στη συμμετοχή στις εξετάσεις

Αύριο (Πέμπτη 13 Ιουνίου) ανοίγουν, τα διαγνωστικά κέντρα μετά την απόφαση που έλαβε το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να τροποποιήσει τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Στο εξής θα εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι οι οποίοι θα παίρνουν απόδειξη για τα χρήματα που καταβάλλουν, για την ασφαλιστική τιμή δηλαδή, και στη συνέχεια θα παίρνουν πίσω τα χρήματά τους από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Όπως αποφασίστηκε ωστόσο, δεν θα πληρώνουν το 15% της συμμετοχής στις εξετάσεις.

Από τη νέα μορφή κινητοποιήσεων, εξαιρούνται οι ευπαθείς ομάδες, περιστατικά που αφορούν ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν κάποιο οξύ πρόβλημα υγείας όπως καρκινοπαθείς κλπ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου με τον υπουργό Υγείας υπήρξαν έντονες διαφωνίες από την πλευρά των εκπροσώπων των διαγνωστικών εργαστηρίων καθώς όπως είπαν, υπήρχαν νομικά ζητήματα που θα έπρεπε να εξεταστούν σε βάθος. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός είχε πει ότι παρουσιάστηκε μια βελτιωμένη δέσμη προτάσεων με βάση την οποία εκτός από τα 9 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί ως προσαύξηση για το 2019 ενισχύεται με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ ο κλειστός προϋπολογισμός των εργαστηρίων για το τρέχον έτος.

Όπως είχε εξηγηθεί για το 2018 δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και η βουλή έχει κλείσει.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Διαγνωστικά: Σήμερα η απόφαση για την αποχή - Νέα πρόταση του υπουργού Υγείας

Αποχή διαρκείας στα διαγνωστικά κέντρα – Κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας

BEST OF NETWORK

PlusQueen