ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς βασικά ιατρικά μηχανήματα εφημερεύουν τα νοσοκομεία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) καταγγείλει ότι δύο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, εφημέρευαν χωρίς βασικά ιατρικά μηχανήματα.

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς βασικά ιατρικά μηχανήματα εφημερεύουν τα νοσοκομεία

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα είτε να καθυστερεί η διάγνωση θεραπείας, είτε να κινδυνεύουν έκτακτα περιστατικά .

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. αναφέρει ότι το Νοσοκομείο Νίκαιας εφημερεύει, σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου, αλλά δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο, ενώ τον τελευταίο μήνα ο στεφανιογράφος είναι εκτός λειτουργίας και δεν αναμένεται να λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι.

Στο Ασκληπιείο Βούλας, ο αξονικός τομογράφος, δεν λειτουργεί εδώ και μία εβδομάδα, στο Θριάσιο το ίδιο μηχάνημα έχει βλάβη από προηγούμενη εφημερία και δεν έχει επισκευαστεί.

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» εφημέρευε την Δευτέρα 24/6/2019 χωρίς να λειτουργεί ο Αξονικός και το Ακτινολογικό Μηχάνημα του ΤΕΠ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καρδιολογικά περιστατικά από Ασπρόπυργο – Κερατσίνι και άλλες περιοχές του Πειραιά της Δυτικής Αττικής διακομίζονται στη Νίκαια με το ΕΚΑΒ για εκτίμηση, πρώτες βοήθειες και από εκεί σε άλλα Νοσοκομεία της Αττικής. Η καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή τους.

Χθες (Τρίτη 25 Ιουνίου) εφημέρευε το Ασκληπιείο Βούλας και το Θριάσιο. Στο Ασκληπιείο δεν λειτουργεί αξονικός εδώ και μία εβδομάδα επειδή γίνεται εγκατάσταση άλλου. Στο Θριάσιο είχε βλάβη από την προηγούμενη εφημερία της Παρασκευής 21/6/2019 και φτιάχτηκε το μεσημέρι χθες, ενώ η εφημερία ξεκίνησε το πρωί.

Τα δύο εφημερεύοντα Νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής και Πειραιά την Παρασκευή 21/6 και χθες στην εφημερία τους δεν διέθεταν Αξονικό Τομογράφο. Η καθυστέρηση στη διάγνωση βάζει σε κίνδυνο έκτακτα περιστατικά.

Το Αττικό Νοσοκομείο εφημέρευε την Δευτέρα 24/6/2019 χωρίς να λειτουργεί ο Αξονικός και το Ακτινολογικό Μηχάνημα του ΤΕΠ. Έκτακτα περιστατικά έκαναν τον κύκλο του Νοσοκομείου (400 μέτρα) για να κάνουν Αξονική και ακτινογραφίες. Χωρίς επαρκή αριθμό τραυματιοφορέων και με μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Ακόμη είναι χαλασμένα. Το «Αττικό Νοσοκομείο» είναι χωρίς μαγνητικό τομογράφο, ο οποίος είναι 3 ½ χρόνια χαλασμένος. Η κατάσταση στα Νοσοκομεία δεν φτιάχνεται με λόγια. Χρειάζονται επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές».

Διαβάστε επίσης:

Τραγική υποστελέχωση των νησιών σε διασώστες ΕΚΑΒ-Δείτε ποια είναι

Ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Περιφέρεια Αττικής καταγγέλλει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.