ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Αρκετά νοσοκομεία δεν έχουν τραυματιοφορείς – Κινδυνεύουν ζωές ασθενών

ΠΟΕΔΗΝ: Αρκετά νοσοκομεία δεν έχουν τραυματιοφορείς – Κινδυνεύουν ζωές ασθενών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) καταγγέλλει ότι αρκετά νοσοκομεία της χώρας δεν έχουν τραυματιοφορείς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς.

Η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. αναφέρει αναλυτικά:

«Η προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς καθόλου να σκεφτεί τη λειτουργία των Νοσοκομείων προεκλογικά για ρουσφετολογικούς λόγους μετέταξε 527 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικούς Φύλακες στους Δήμους, χωρίς να φροντίσει για την αναπλήρωσή τους. Συνολικά στα Νοσοκομεία υπηρετούν 2300 στις 5000 οργανικές θέσεις. Σε πολλά Νοσοκομεία είναι τραγική η κατάσταση σε Τραυματιοφορείς.

Είναι ένας από τους λόγους που υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των εφημερευόντων Νοσοκομείων. Καθυστερούν οι διακομιδές για εξετάσεις και κινδυνεύουν ζωές ασθενών. Τραγικό παράδειγμα το Νοσοκομείο της Βέροιας.

Οι οργανικές θέσεις σε Τραυματιοφορείς είναι 26, υπηρετούν 10 μόνιμοι εκ των οποίων οι 3 είναι απαλλαγμένοι με σοβαρό πρόβλημα υγείας, επίσης υπηρετούν 5 με προγράμματα του ΟΑΕΔ και 1 Επικουρικός. Μαζί με αυτούς υπήρχαν και 9 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικοί Φύλακες και όλοι μαζί κάλυπταν οριακά το Νοσοκομείο. Έφυγαν προεκλογικά οι 9 πρώην Σχολικοί Φύλακες.

Οι 13 που απέμειναν προσπαθούν να κάνουν τις δουλειές που έκαναν οι 22. Οι βάρδιες μειώθηκαν στο μισό και καθυστερούν οι εξετάσεις επειγόντων περιστατικών.

Η Διοίκηση έλαβε μία απόφαση να χορηγεί ένα ρεπό την εβδομάδα στους Τραυματιοφορείς και να πάρουν μόνο πέντε ημέρες κανονική άδεια το καλοκαίρι. Παρά ταύτα το πρόβλημα συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλο και να κινδυνεύουν οι ασθενείς.

Ίδια τραγική κατάσταση και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας».

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας προκειμένου να επιλύσει το μείζον αυτό ζήτημα το οποίο διαλύει τη λειτουργία σχεδόν όλων των Νοσοκομείων της χώρας.

Χωρίς τραυματιοφορείς, όπως επισημαίνει, είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς πετρέλαιο το νοσοκομείο Καρπενησίου – Ζεσταίνουν νερό με τον «παραδοσιακό τρόπο»!