ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Υπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), καταγγέλλει ότι τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας λειτουργούν μόνο με πρωινό ωράριο, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

ΠΟΕΔΗΝ: Υπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα «τραγική», επισημαίνοντας ότι δεν ελήφθη καμία μέριμνα για τη στελέχωσή τους εν μέσω καλοκαιριού, εποχή που εξυπηρετούν χιλιάδες τουρίστες αλλά και μόνιμους κατοίκους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κέντρα να λειτουργούν μόνο έως τις 3 το μεσημέρι και να εφημερεύουν μέρα παρά μέρα, ενώ η υποστελέχωση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Η Ομοσπονδία καλεί τον Υπουργό Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω Υγειονομικές Μονάδες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στα Κέντρα Υγείας λόγω έλλειψης εργαστηρίων δεν γίνεται ούτε γενική αίματος ούτε ακτινογραφίες. Λόγω έλλειψης οδηγών - πληρωμάτων ασθενοφόρων είναι ακάλυπτες οι περισσότερες βάρδιες το μήνα από ασθενοφόρα.

Κέντρο Υγείας Πάργας. Εχει πάρει σύνταξη ο Διευθυντής και υπάρχουν μόνο 2 Επικουρικοί γιατροί εκ των οποίων η μία έκανε αίτηση παραίτησης. Εφημερεύει Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και τις άλλες ημέρες λειτουργεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Δεν γίνεται ούτε γενική αίματος ούτε ακτινογραφία θώρακος. Στο Κέντρο Υγείας υπάρχει ασθενοφόρο με έναν οδηγό γι’ αυτό οι περισσότερες βάρδιες το μήνα να είναι ακάλυπτες.

Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας. Λόγω έλλειψης ιατρών λειτουργεί τις καθημερινές ημέρες έως τις 3 το μεσημέρι.

Κέντρο Υγείας Καναλακίου. Εφημερεύει τις ζυγές ημέρες το μήνα χωρίς εργαστήρια και ακτινολογικό.

Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού. Εμφανίζει ελλείψεις ιατρών και τις εφημερίες τις καλύπτουν γιατροί από άλλα Κέντρα Υγείας.

Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου. Εφημερεύει τις μονές ημέρες το μήνα λόγω έλλειψης ιατρών. Υπάρχουν τρεις γιατροί εκ των οποίων οι δύο είναι με άδεια, ο ένας ιατρός πρέπει να καλύπτει και Περιφερειακό Ιατρείο. Ασθενοφόρο δεν υπάρχει.

Η κακή κατάσταση των Κέντρων Υγείας σε συνδυασμό με τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ