ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Καρδιολογικό Συνέδριο ΒΑ Αιγαίου

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και πραγματοποιήθηκε στη Χίο την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Καρδιολογικό Συνέδριο ΒΑ Αιγαίου

Το Συνέδριο περιελάβανε εκτός από το επιστημονικό πρόγραμμα, και μία σεμνή τελετή τιμητικών βραβεύσεων σε Χιώτες εφοπλιστές και επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν κάνει σημαντικές δωρεές στο χώρο της Καρδιολογίας.

Την Παρασκευή το πρωί εξάλλου, κλιμάκιο της ΕΚΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Ιωάννη Γουδέβενο, μετέβη στις Οινούσσες όπου πραγματοποίησαν ενημερωτικές ομιλίες και προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο σε κατοίκους του νησιού.

Την Παρασκευή το απόγευμα στο κατάμεστο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου έγινε η βράβευση των: Λουκά Κτιστάκη, Νικολάου και Ηρούς Λω, Γεωργίου και Καλλιόπης Μπαρλή, Γεωργίου και Μαρίας Νικολού, Συμεών Παληού και Στάμου και Αδαμαντίου Φαφαλιού.

Τους παραπάνω τιμηθέντες για την πολύτιμη προσφορά τους σε κτηριακό και ιατρικό εξοπλισμό, βράβευσαν ο νυν και επόμενος πρόεδρος της ΕΚΕ, κκ Ι. Γουδέβενος και Ι. Κανακάκης, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Μελέτιος Δημόπουλος μαζί με τον πρώην πρόεδρο της ΕΚΕ, Κ. Τσιούφη, τα μέλη ΔΣ της ΕΚΕ, Στ. Χαντανής και Χ. Χρυσοχόου και η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο», Ε. Κανταράκη.

Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Παληός, «ο ελληνικός εφοπλισμός έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στέκεται δίπλα στην έρευνα, ποικιλοτρόπως σε διάφορα ιατρικά και ιατροβιολογικά κέντρα στην Ελλάδα και διεθνώς. Αρωγός σε μία προσπάθεια που κατ΄ εμέ δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ. Προσωπικά έχω συστρατευτεί με τις προσπάθειες του Ιατροβιολογικού Ερευνητικού της Ακαδημίας Αθηνών μέσω του Συλλόγου Φίλων που έχουμε ιδρύσει εδώ και καιρό και συμμετέχουν πολλοί επιφανείς Έλληνες συμπολίτες μας…».

Το συνέδριο συνεχίστηκε με ομιλίες πάνω σε θέματα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων, ενώ το Σάββατο το κυρίως επιστημονικό πρόγραμμα κάλυψε τις εξελίξεις σε όλο το εύρος της Καρδιολογίας, με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή καθ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Το επόμενο συνέδριο ΒΑ Αιγαίου της ΕΚΕ εξαγγέλθηκε ότι θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2020 στην Λήμνο.