ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίτων Αρσένης: Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εγκρίνει την θεραπεία για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη

Την άμεση έγκριση της θεραπείας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας ο Κρίτων Αρσένης, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25.

Κρίτων Αρσένης: Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εγκρίνει την θεραπεία για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη

Ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, για την οποία υπάρχει μια νέα γονιδιακή θεραπεία σε νοσοκομείο της Βοστώνης.

Σε σχετική δήλωσή του ο Κρίτων Αρσένης αναφέρει:

«Ο Υπουργός Υγείας είχε αρχικά αρνηθεί να εγκρίνει την παροχή υγειονομικής θεραπείας για την πάθηση του νεαρού Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη, με δικαιολογία το υψηλό της κόστος. Σε απάντηση, η οικογένεια Γλωσσιώτη συγκέντρωσε ήδη 2 εκατομμύρια ευρώ με τη βοήθεια χιλιάδων συμπολιτών μας και έλαβε τη δέσμευση για συμπαράσταση από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Ο Υπουργός πρόσφατα έδωσε ξανά αρνητική απάντηση, λέγοντας ότι το ζήτημα δεν είναι πλέον οικονομικό. Τώρα, η άρνησή του βασίζεται στην ένσταση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου, το οποίο επικαλείται ελλιπή δεδομένα για μία θεραπεία που έχει εγκριθεί μόλις προ 3 μηνών από την Αμερικάνικη Ένωση Φαρμάκων FDA. Με τα συμπτώματα της ασθένειας να καλπάζουν και λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα μικρό παιδί στην Κύπρο επίσης έλαβε την ίδια θεραπεία, εμείς ρωτάμε τον κύριο Κικίλια: τι σκοπεύει να κάνει ώστε να προχωρήσει άμεσα η θεραπεία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ. Και ελπίζουμε να μην υπεκφύγει, αλλά να έρθει στην Βουλή και να απαντήσει».