ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακαδημία Γονέων για θέματα εφηβικής υγείας και συμπεριφοράς ξεκινά στη Θεσσαλονίκη

Με στόχο την ενημέρωση και την στήριξη των γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας κατά την εφηβική ηλικία θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη από τις 30 Οκτωβρίου 2019 έως τις 27 Μαΐου 2020 το πρόγραμμα «Από το Α έως το Ω. Μία Ακαδημία για Γονείς».

Ακαδημία Γονέων για θέματα εφηβικής υγείας και συμπεριφοράς ξεκινά στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα είναι της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β ́ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού».

Στο πλαίσιο των οκτώ δίωρων διαδραστικών συναντήσεων της Ακαδημίας Γονέων, θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές : «Ιδιαιτερότητες στην παρακολούθηση των εφήβων», «Ασφάλεια στο διαδίκτυο», «Γυναικολογικά προβλήματα θέματα των έφηβων κοριτσιών», «Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα στην εφηβική ηλικία», «Εμβολιασμοί στην εφηβική ηλικία - αντιεμβολιαστικό κίνημα», «Προσέγγιση του εφήβου και της οικογένειας».

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27, ώρες 18:00-20:00) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν.

Η πρώτη συνάντηση, με θέμα «Ιδιαιτερότητες στην παρακολούθηση των εφήβων», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 18.00, με ομιλήτρια την καθηγήτρια του ΑΠΘ και συντονίστρια του μεταπτυχιακού μαθήματος «Εφηβική Ιατρική» Ασημίνας Γαλλή-Τσινοπούλου, η οποία έχει την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος, σε συνεργασία με τη Β' Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ στο ΑΧΕΠΑ.

Η Ακαδημία Γονέων τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής και της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)