ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΧΕΠΑ: Καθεστώς ανομίας λόγω έλλειψης φύλαξης, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Διακινητές και χρήστες ναρκωτικών, παραβατικοί και άστεγοι, κινούνται, ή έχουν εγκατασταθεί, μέσα στους χώρους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ λόγω έλλειψης φύλαξης, ενώ τα φαινόμενα βίας είναι καθημερινά, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

ΑΧΕΠΑ: Καθεστώς ανομίας λόγω έλλειψης φύλαξης, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Χαράλαμπος Κοροξενός, τα τελευταία χρόνια μεγάλος αριθμός αστέγων και παραβατικών στοιχείων, έχουν εγκατασταθεί και ζουν μόνιμα στους χώρους του Νοσοκομείου, τονίζοντας ότι το ίδιο το σωματείο είχε ενημερώσει τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

“Στο ΑΧΕΠΑ επικρατεί καθεστώς ανομίας λόγω της συγκέντρωσης πλήθους παραβατικών συνεπεία τη μη φύλαξης του Νοσοκομείου Τα φαινόμενα βίας και παραβατικής συμπεριφοράς είναι καθημερινά. Εργαζόμενοι και πολίτες δέχονται επιθέσεις καθημερινά. Καθημερινά φαινόμενα είναι οι κλοπές και οι διαρρήξεις αυτοκινήτων και η φθορά της περιουσίας του νοσοκομείου, όπως υπολογιστών, ιατρικών ειδών κλπ. Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει. Στο χώρο του ΑΧΕΠΑ κινούνται διακινητές και χρήστες ναρκωτικών. Καυγαδίζουν μεταξύ τους απειλώντας με μαχαίρι και κάνουν χρήση ουσιών σε κοινή θέα, ουρούν και αποπατούν στους διαδρόμους. Χτες άστεγοι είχαν καταλάβει τον χώρο αναμονής των ασθενών στην Οφθαλμολογική Κλινική όπου είχαν μπει από το προηγούμενο βράδυ” επισήμανε ο κ. Κοροξενός.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Κοροξενό,έχουν καταγγελθεί στη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ και στην αρμόδια ΥΠΕ και ζητήθηκε παρέμβαση του εισαγγελέα φέτος στις 14 Φεβρουαρίου διότι οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ιδίων αλλά και των πολιτών καθώς και η δημόσια υγείας. “Παρά τις καταγγελίες ποτέ δεν δόθηκε λύση και το πρόβλημα διογκώθηκε. Κανείς από τους αρμοδίους δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ώστε να διασφαλιστεί το αυτονόητο δικαίωμα της ασφαλούς εργασίας και κίνησης μέσα στο Νοσοκομείο των εργαζομένων , των ασθενών και των πολιτών. Ακόμη και η προσέγγιση στο χώρο του νοσοκομείου είναι επικίνδυνη ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες” πρόσθεσε ο κ. Κοροξενός.