ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοροναϊός: Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παραμένουν οι πόλεις όπου έχουν εντοπιστεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Κοροναϊός: Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Από το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (29/02) ότι εντοπίστηκαν τρία ακόμα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Το ένα από τα κρούσματα είναι μία Ελληνίδα, η οποία βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Ελλάδα (της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη), η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το δεύτερο νέο κρούσμα είναι επίσης Έλληνας, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Έλληνας άνδρας είναι και το άλλο κρούσμα. Πρόκειται για άτομο που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος (40χρονη από το Μαρούσι), ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Παράλληλα, αρνητικά έχουν αποδειχθεί τα αποτελέσματα των δειγμάτων 153 ατόμων που σχετίζονταν με τα -έως το απόγευμα του Σαββάτου (29/02)- τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε κατ’ οίκον απομόνωση οι μαθητές του Κολλεγίου – 5 εμφάνισαν συμπτώματα

Ήπια συμπτωματολογία ίωσης εμφάνισαν κάποια από τα παιδιά (πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι 5) που επέστρεψαν χθες από το Λονδίνο όπου βρισκόταν σε εκδρομή με την κόρη της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και νοσηλεύεται νοσοκομείο Αττικόν.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας τα παιδιά επικοινώνησαν το Σάββατο με τον ΕΟΔΥ και θα ελεγχθούν για προληπτικούς λόγους.

Τα παιδιά που επέστρεψαν την Παρασκευή από την Αγγλία, είχαν υποβληθεί σε θερμομέτρηση που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είχαν βρεθεί καλά στην υγεία τους και τους δόθηκαν οδηγίες παρακολούθησης/παραμονής κατ' οίκον και περαιτέρω επικοινωνίας με ΕΟΔΥ για τυχόν ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα το υπουργείο Υγείας, ανοίγουν κι αλλά εργαστήρια για την ανίχνευση του ιού σε Κρήτη και Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι 100 μαθητές είχαν πάει εκδρομή στο Λονδίνο, για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο.

Από τα 100 τα δύο που παρουσίαζαν τα πιο βαριά συμπτώματα παρέμειναν στο Λονδίνο, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους από το σύστημα υγείας της χώρας.

Πρόκειται για την κόρη της 40χρονης που νοσεί από κοροναϊό και ακόμη ένα παιδί, που είχε βαρύτερα συμπτώματα και κρίθηκε καλύτερο να υποβληθεί σε εξετάσεις στην αγγλική πρωτεύουσα.

Οδηγίες για απομόνωση στο σπίτι που έδωσε ο ΕΟΔΥ και στα παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Πέμπτο κρούσμα στην Ελλάδα - Γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

Νέος κοροναϊός 2019-nCoV: Πρόληψη, συμπτώματα, μετάδοση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ