ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοροναϊός: Έκκληση Κικίλια στους πολίτες να τηρούν τους κανόνες πρόληψης

Κοροναϊός: Έκκληση Κικίλια στους πολίτες να τηρούν τους κανόνες πρόληψης

Συμπεριφορές ατομικής ευθύνης που δεν συνάδουν με τις οδηγίες των ειδικών μπορεί να αποβούν μοιραίες για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες, είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες και τους κανόνες των ειδικών και να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτούς. Δεν υπάρχει λόγος πανικού αλλά όχι στον εφησυχασμό, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Συμπεριφορές ατομικής ευθύνης που δεν συνάδουν με τις συστάσεις των ειδικών και με τις οδηγίες που έχει δώσει η κυβέρνηση μπορούν να αποβούν μοιραίες. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να νοσεί να μείνει σπίτι του και να μιλήσει με τον γιατρό του ή με τον ΕΟΔΥ και με ειδικούς και να ζητήσει οδηγίες. Ενέργειες όπως αυτές με τα καρναβάλια μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ευάλωττους ανθρώπους. Ας αναλογιστούμε ότι όλοι έχουμε συγγενείς ηλικιωμένους, με προβλήματα υγείας κλπ.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία εξάπλωσης του κοροναϊού

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία εξάπλωσης του κοροναϊού με την παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης και των μέτρων που έχουν ληφθεί. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να επισημανθεί με κάθε τρόπο και σε όλους τους χώρους, πέραν της αποφασιστικότητας της πολιτείας να λειτουργήσει προληπτικά, η ατομική ευθύνη των πολιτών να τηρούν τα μέτρα υγιεινής.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να συνεχιστεί η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών όπως γίνεται από την πρώτη στιγμή. Ζήτησε επίσης να εξεταστεί αν και ποιες περαιτέρω ενέργειες χρειάζονται προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, όπως προβλέπεται και στην πρόσφατη ΠΝΠ. Επίσης, θα συνεχιστεί η ενημερωτική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες προκειμένου να τηρούν τα προληπτικά μέτρα.

BEST OF NETWORK