ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Και τρίτος νεκρός στην Ελλάδα

Ένας 67χρονος άνδρας από τη Ζάκυνθο είναι ο τρίτος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα.

Κορονοϊός: Και τρίτος νεκρός στην Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ανήκε στο γκρουπ των τουριστών που είχαν επισκεφτεί τα Ιεροσύλυμα.

Νωρίτερα σήμερα, κατέληξε ηλικιωμένος που είχε προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ο 66χρονος από την Ηλεία, που νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη (5/3) στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Πατρών και κατέληξε την Πέμπτη (12/03).

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

«Ανακοινώνονται δύο θάνατοι από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2:

90χρονος Έλληνας πολίτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί»

Στα 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα που φτάνουν τα 73 ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (13/03) το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στη χώρα μας στα 190.

Εξ αυτών, 11 είναι χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επίσης, για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση. Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωλημένοι. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 47 είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης, έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

  • Αθήνα 85
  • Ηλεία 40
  • Αχαΐα 9
  • Θεσσαλονίκη 6
  • Ανατολική Αττική 5
  • Ζάκυνθος 4
  • Καστοριά 3

Συνολικά έχουν γίνει 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, με τους 1.000 να έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πρέπει τελικά να φοράω μάσκα;

Κορονοϊός: Ποια καταστήματα μένουν ανοικτά και ποια κλείνουν από αύριο