ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: 102 θάνατοι στην Ελλάδα - 22 νέα κρούσματα - 2.192 στο σύνολο

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Κορονοϊός: 102 θάνατοι στην Ελλάδα - 22 νέα κρούσματα - 2.192 στο σύνολο

Ο αριθμός των θανόντων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 102, εκ των οποίων οι 28 είναι γυναίκες και οι 74 είναι άντρες, με μέση ηλικία τα 73 έτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 22, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.192.

Από αυτά, 559 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 899 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 72 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 68 έτη, ενώ 29 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 50.771 κλινικά δείγματα.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί συνολικά 2.023.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 128.892 θάνατοι, ενώ περισσότεροι από 400.000 ασθενείς έχουν γίνει καλά.

"Αργεί το εμβόλιο"

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως προβλέπονται νέα επιδημιολογικά κύματα του κορονοϊού. «Οι επιστήμονες τονίζουν την πιθανότητα πιο σημαντικών επιδημιών τον χειμώνα. Χρειάζεται επαγρύπνηση για τουλάχιστον τα δυο επόμενα χρόνια», εξήγησε.

Παράλληλα, τόνισε πως μόλις ένα από τα 70 εμβόλια που δοκιμάζονται έχει περάσει στη φάση 2 των δοκιμών. «Το εμβόλιο αργεί για την ανθρωπότητα, ο ΠΟΥ υπολογίζει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 12 μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

"Πάσχα μόνο στο σπίτι"

Την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο ακέραιο, τόνισε εκ νέου κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και επισήμανε ότι η όποια άρση θα ξεκινήσει όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς πρέπει να πλένονται φρούτα & λαχανικά ανάλογα με το είδος τους (εικόνες)

Κορονοϊός: Πόσο ανθεκτικός μπορεί να γίνει ο οργανισμός έναντι του ιού;

Κορονοϊός: 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις διαγνωστικές εξετάσεις από το Παστέρ