ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: 146 θάνατοι στην Ελλάδα - 6 νέα κρούσματα - 2.632 στο σύνολο

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Κορονοϊός: 146 θάνατοι στην Ελλάδα - 6 νέα κρούσματα - 2.632 στο σύνολο

Ο αριθμός των θανόντων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 146, εκ των οποίων το 55,4% ήταν άνδρες. Από αυτούς το 91,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 6, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.632.

Την ίδια στιγμή, 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Το 23% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Παράλληλα, 81 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 80.951 εργαστηριακά δείγματα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, παγκοσμίως έχουν καταγραφεί περισσότερα από 3.192.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ περισσότεροι από 1.165.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι παγκοσμίως ανέρχονται σε 249.081.

Το πρώτο κύμα της νόσου έχει περάσει την κορύφωσή του στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα.

Ο καθηγητής τόνισε πως τα εμβόλια βρίσκονται στο προσκήνιο με περισσότερες από 100 ομάδες σε όλο τον κόσμο να έχουν ξεκινήσει μελέτες.

Κάποιες από αυτές τις προσπάθειες για την δημιουργία εμβολίου, θα οδηγήσουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.

Στη σημερινή ενημέρωση είναι παρών και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος θα παρουσιάσει το σχέδιο του υπουργείου για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και την επαναφορά των δικαστικών λειτουργιών.

Διαβάστε επίσης:

Πώς τα δεδομένα από την επιτήρηση της εποχικής γρίπης βοήθησαν στη μάχη κατά του Covid-19

Νεότερα δεδομένα για την πρόγνωση των ασθενών με COVID-19