ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα - 10 νέα κρούσματα - 2.642 στο σύνολο

Κανένας άνθρωπος δεν έχασε τη ζωή του στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Κορονοϊός: Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα - 10 νέα κρούσματα - 2.642 στο σύνολο

Ο αριθμός των θανόντων στη χώρα μας παραμένει σταθερός και ανέρχεται στους 146.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 10, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.642.

Από αυτά, το 55,4% αφορά άνδρες, τα 598 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.317 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Το 23% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 97% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Παράλληλα, 81 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη μελέτη εμβολίου στις ΗΠΑ, που φαίνεται πως οδηγεί στην παραγωγή αντισωμάτων.

Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, τόνισε πως «χθες άρχισε η μελέτη εμβολίου στις ΗΠΑ που βασίζεται στην τεχνική Messenger RNA. Με αυτή την πρωτοπόρα τεχνική εμβολιασμού, κατά κάποιο τρόπο δίνονται οδηγίες στα κύτταρα του εμβολιασμένου για το πώς να κατασκευάσει πρωτεΐνες που μοιάζουν αλλά δεν είναι ο ιός. Έτσι το εμβόλιο οδηγεί στην παραγωγή σε κάτι που μοιάζει με ένα κομμάτι του ιού, κάποιον ψευτο-ιό. Και άρα δεν αρρωσταίνεις, αλλά φτιάχνεις αντισώματα που καταπολεμούν τον κορονοϊό».



«Είμαστε όλοι με μια αυξημένη επαγρύπνηση», τόνισε ο καθηγητής.

Υπενθύμισε πως σήμερα, 5 Μαΐου είναι Παγκόσμια Ημέρα υγιεινής των χεριών, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα: «Σώστε ζωές, καθαρίστε τα χέρια σας».

Μίλησε για την σωστή μέθοδο και τη σωστή τεχνική του πλυσίματος των χεριών, λέγοντας πως οδηγίες έχει δώσει και ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας.



Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφουν τα διαχωριστικά στα γραφεία; Τι δείχνει νέα έρευνα

Άνοιγμα σχολείων & κορονοϊός: Τι ξέρουν έως τώρα οι επιστήμονες και τι... όχι