ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Dr.Button: Δείτε τον ιατρό σας οποτεδήποτε, από οπουδήποτε

Η ιατρική τηλεσυμβουλευτική στο κινητό σας!

Dr.Button: Δείτε τον ιατρό σας οποτεδήποτε, από οπουδήποτε

Τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας αναδεικνύει η κρίση με τον κορωνοϊό. Τα μέτρα αποστασιοποίησης καθιστούν αναγκαία την άμεση, αλλά ασφαλή επικοινωνία ιατρού και ασθενούς και αυτό το κατόρθωσε μία ικανή ομάδα νέων Ελλήνων επιστημόνων με έναν Γάλλο οραματιστή οικονομολόγο υγείας. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική εφαρμογή Τηλεϊατρικής σε κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονικό υπολογιστή, μέσω της οποίας και σε συνεργασία με πέντε περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου) και τους ιατρικούς συλλόγους τους παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες κατά της λοίμωξης με τον ιό σε χιλιάδες πολίτες.

Η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Περισσότεροι από 500 ιατροί εγγράφηκαν ώστε να προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις τους και πάνω από 8.000 πολίτες επιζήτησαν την εξ αποστάσεως άμεση επικοινωνία. Αλλά η τηλεϊατρική δεν είναι μόνο λύση για τον κορωνοϊό. Είναι μια σύγχρονη, ασφαλής μέθοδος άμεσης επικοινωνίας του ιατρού με τον ασθενή.

Η Dr. Button, ακολουθώντας την πρωτοποριακή διαχείριση της σύγχρονης ανάγκης, είναι μια εφαρμογή «all inclusive», ενσωματώνει όλες τις δυνατότητες που απαιτούνται για την παρακολούθηση των ασθενών. Κάθε μέρα, οποιαδήποτε στιγμή, οι πολίτες μπορούν να συμβουλευτούν έναν γιατρό μεταξύ των περισσότερων από 30 ειδικοτήτων που εκπροσωπούνται (γενικοί ιατροί, παιδίατροι, πνευμονολόγοι κλπ.) παντού στην Ελλάδα. Η τηλεϊατρική για τον κορωνοϊό θα εξακολουθεί να είναι δωρεάν. Εκτός από την τηλεσυμβουλευτική, οι εφαρμογές Dr. Button είναι επίσης εξοπλισμένες με έναν έλεγχο συμπτωμάτων και τον προσωπικό ιατρικό φάκελο των ασθενών, ώστε οι τελευταίοι να έχουν συγκεντρωμένες όλες τις ιατρικές τους πληροφορίες σε ένα σημείο. Οι εφαρμογές εμπλουτίζονται διαρκώς με νέα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα ραντεβού για τηλεδιάσκεψη.

Είναι μια πραγματική ευκαιρία τόσο για τους ασθενείς όσο και τους ιατρούς. Οι πολίτες μπορούν πλέον να εμπιστεύονται τις ιατρικές συμβουλές μέσω της διαδικασίας τηλεσυμβουλευτικής και να μένουν με ασφάλεια στο σπίτι. Οι ιατροί μέσω των εφαρμογών Dr. Button μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το λειτούργημα τους σε μια εποχή που οι έρευνες δείχνουν ότι το 70% έχει χάσει πάνω από το 50% του εισοδήματός τους από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων. Από σήμερα μέσω της Dr. Button, η ιατρική κοινότητα μπορεί να συμμετάσχει έναντι αμοιβής κατά την άσκηση της λειτουργίας της.

Ο Δρ. Ιωάννης Λεκάκης, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής δήλωσε σχετικά: «Η τηλεϊατρική, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, έχει δείξει τις δυνατότητές της όσον αφορά στην εξυπηρέτηση γιατρών και ασθενών, ιδιαίτερα ασθενών με κινητικές δυσκολίες. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι η αρχή μιας νέας εποχής στην ιατρική, η «Ψηφιακή Εποχή», η οποία θα ενσωματώσει όλες τις σύγχρονες ψηφιακές μεθόδους και θα οδηγήσει σε μια εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση με αποτέλεσμα καλύτερη διαχείριση και θεραπεία. Ως πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής, αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ την Dr. Button για το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της, ένα πρόγραμμα με εξαιρετικές ποιοτικές δυνατότητες όπως η πλήρης συμμόρφωση με τον GDPR, η εγγύηση ασφάλειας δεδομένων και η εμπιστευτικότητα της επικοινωνίας».

Ο Stéphane Billon, Ιδρυτής και CEO της Dr. Button δήλωσε: «Ο κορωνοϊός είναι μόνο ένας καταλύτης αλλαγών στον ιατρικό τομέα. Η Dr. Button θα καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην επιθυμία για συμβουλευτική ιατρική και την πρακτική αδυναμία της να υλοποιηθεί. Ωστόσο η τηλεϊατρική είναι μόνο η αρχή. Σύντομα, θα αλλάξουν τα δεδομένα από τη θεραπευτική ιατρική στην προληπτική, χάρη στα big data, την τεχνητή νοημοσύνη, κλπ. Η Dr. Button είναι στο πλευρό των επαγγελματιών υγείας και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα σταθεί αρωγός τους σε αυτή τη νέα εποχή που ανατέλλει».

Ο Δημήτρης Μπαλαουάρας, CTO και Managing Director της Dr. Button δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, το 60% των ιατρών χρησιμοποιούν ήδη υπάρχουσες λύσεις για εικονικές επισκέψεις. Τις περισσότερες φορές, τηλεφωνικά ή μέσω βιντεοκλήσεων όπως το Skype. Αλλά αυτές οι λύσεις δεν έχουν κατασκευαστεί για ιατρική χρήση. H Dr. Button επιλύει το πρόβλημα με τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες. Διασφαλίσαμε επίσης δεδομένα και ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα σε ασθενείς και ιατρούς. Χάρη στην τεχνολογία κρυπτογράφησης εξασφαλίζουμε ότι οι τηλεσυνεδρίες είναι ιδιωτικές και ασφαλείς, τα δεδομένα είναι ανώνυμα, πληρούν τους αυστηρότερους κανονισμούς και συμμορφώνονται πλήρως με το GDPR».

Η εταιρεία

Η Dr. Button, είναι μια ελληνογαλλική startup, με όραμα την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας για όλους μέσω της τεχνολογίας. Με πολυετή εμπειρία στο χώρο της υγείας και άρτιο τεχνολογικό υπόβαθρο στη σχεδίαση και ανάπτυξη λογισμικού, η Dr. Button αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις με εφαρμογές υψηλής ποιότητας, εστιάζοντας στην ασφάλεια και στη χρηστικότητα.

Πληροφοριακό Υλικό Έρευνας Απριλίου 2020 – Εσωτερικό Τμήμα Έρευνας Δεδομένων Dr. Button:

  • 70% των γιατρών βλέπουν μείωση των εσόδων κατά περισσότερο από 50% σε σύγκριση με πέρυσι
  • Ο μέσος όρος φυσικής ιατρικής επίσκεψης είναι 27 λεπτά ενώ ο μέσος όρος της ψηφιακής είναι 6 λεπτά
    Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, το 60% των γιατρών χρησιμοποίησαν μια λύση για εικονικές επισκέψεις ώστε να δουν τους ασθενείς
  • 50% των ιατρών πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις κρίσης όπως ο κορωνοϊός στο μέλλον
  • 93,3% των γιατρών πιστεύουν ότι η κρίση θα συνεχίσει να επηρεάζει τη ζωή μας στο εγγύς μέλλον