ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι φαρμακοποιοί

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο η μεταφορά των χρημάτων στους λογαριασμούς των φαρμακείων ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, καθώς ο Οργανισμός για άγνωστους λόγους έχει καθυστερήσει τις πληρωμές τους.

Την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι φαρμακοποιοί

Οι φαρμακοποιοί μιλούν να θέμα επιβίωσης ειδικά αυτή στη στιγμή, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Ο ΠΦΣ έχει κάνει παρέμβαση έγκαιρα στον ΕΟΠΥΥ και στο Υπουργείο Υγείας για την διασφάλιση της αναγκαίας επιχορήγησης , ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των φαρμακοποιών.

Όπως λέει, η έκτακτη επιχορήγηση εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, τα χρήματα μεταβιβάστηκαν στο υπουργείο Υγείας, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες , ώστε να γίνει έγκαιρα η πληρωμή μέχρι 30/6/2020. Όμως η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Υγείας, για άγνωστους λόγους, φέρνει συνεχώς και νέα γραφειοκρατικά εμπόδια για την μεταβίβαση των χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ.

Ο Σύλλογος απαίτησε την τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ (κάτι που δεν ζήτησε σε προηγούμενη μεταβίβαση επιχορήγησης) και όταν αυτή πραγματοποιήθηκε, αρνήθηκε και πάλι την μεταβίβαση χωρίς καμιά δικαιολογία και αποφάσισε να επιστρέψει την επιχορήγηση στο Υπουργείο Οικονομικών, κάτι που συνεπάγεται νέα καθυστέρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ