ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΕΦ δώρισε 40 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Στο υπουργείο Υγείας παρέδωσε σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας σαράντα καινούργιες υπερσύγχρονες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η ΠΕΦ δώρισε 40 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

«Η δωρεά της ΠΕΦ ενισχύει τις υποδομές, τον πρώτο πυλώνα της θωράκισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας σύμφωνα με το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΕΦ.

Οι 40 εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ είναι αμερικανικής κατασκευής και ενσωματώνουν μια σειρά από καινοτομίες που βελτιώνουν την κλινική εμπειρία των ασθενών και διευκολύνουν το κλινικό έργο. Μέσω της ασύρματης συνδεσιμότητας καταγράφονται και παρακολουθούνται -σε πραγματικό χρόνο- κρίσιμες παράμετροι και δεδομένα της νοσηλείας των ασθενών. Οι νέες κλίνες συμβάλλουν, όχι μόνο στην αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας, αλλά εξυπηρετούν και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν σε επίπεδο εντατικής θεραπείας, επισημαίνει η ΠΕΦ.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε την ΠΕΦ για τη συνδρομή της την ώρα της κοινωνικής ευθύνης σε μια «κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, με δεδομένη την ανάγκη για πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19».

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε: «Με αίσθημα ευθύνης και προσήλωση στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης, υποστηρίζουμε έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως πράξαμε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου με τις παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, εξασφαλίζοντας την αυτάρκεια της χώρας και την επάρκεια στα αναγκαία φάρμακα πρώτης γραμμής σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς».