ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνικά Πετρέλαια: Προσφορά 50 αναπνευστήρων προηγμένης τεχνολογίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Προσφορά 50 αναπνευστήρων προηγμένης τεχνολογίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Ελληνικά Πετρέλαια: Προσφορά 50 αναπνευστήρων προηγμένης τεχνολογίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Οι αναπνευστήρες θα διατεθούν άμεσα από το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία αναφοράς για ασθενείς που νοσούν από τον COVID-19, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μετά από συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και με το υπουργείο Υγείας, ο Όμιλος ΕΛΠΕ παρέδωσε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας 50 αναπνευστικές συσκευές «Superstar S1100» της εταιρείας «Nanjing Superstar Medical Equipment Co., Ltd».

Σημειώνεται ότι, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη διεθνή αγορά ιατρικού εξοπλισμού, για τη συμφωνία αγοράς και εισαγωγής του εν λόγω εξοπλισμού χρειάστηκαν πολύμηνες προσπάθειες και συνεργασία με πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με καταλυτική συμμετοχή από τη γενική γραμματεία της Βουλής, αλλά και την ομάδα συντονισμού του ΕΟΔΥ.

Σχετικά με την προμηθεύτρια εταιρεία, επισημαίνεται ότι διαθέτει αποκλειστική εξειδίκευση στην ανάπτυξη και την παραγωγή τεχνολογικού εξοπλισμού για χρήση στις ΜΕΘ. Οι συγκεκριμένοι αναπνευστήρες είναι κατάλληλοι για την υποστήριξη περιστατικών οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκαλείται από αίτια, τόσο παθολογικά, όσο και για τις περιπτώσεις μετεγχειρητικής υποστήριξης σε σοβαρά ασθενούντες. Έχουν παραχθεί με βάση διεθνή πρότυπα, ενώ διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα προηγμένων λειτουργιών και χαρακτηριστικών για αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Η νέα προσφορά εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος στήριξης, ύψους 8 εκατ. ευρώ, από τον Όμιλο ΕΛΠΕ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της. Σε πλήρη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, η προσφορά τoυ Ομίλου αφορά στην αγορά προηγμένου ιατρικού εξοπλισμού, αναγκαίων αναλώσιμων υλικών, καθώς και διάφορες δαπάνες για ειδικές υπηρεσίες που σχετίζονται με την πανδημία και την αντιμετώπισή της. Το έκτακτο πρόγραμμα στήριξης του ΕΣΥ, προστίθεται στο υφιστάμενο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, συνεχίζει να καλύπτει πληθώρα ενεργειών σε τομείς όπως η νέα γενιά, τοπικές κοινωνίες, πολιτισμός και άλλα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε σχετικά: «Με συντονισμένες ενέργειες και σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορούμε, προσφέροντας κυρίως χρηματική ενίσχυση, αλλά και ανθρώπινους πόρους και τεχνογνωσία, όπου είναι δυνατόν. Για εμάς στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο αποτελεί αυτονόητο καθήκον και δέσμευση. Οι ανάγκες είναι ακόμα αυξημένες και οφείλουμε όλοι να είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς όλα δείχνουν ότι η πανδημία είναι σε εξέλιξη».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)