ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίδρυμα Νιάρχος: Νέες δωρεές ύψους 10,8 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Με τη συμπλήρωση έξι και πλέον μηνών από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοίνωσε νέο κύκλο δωρεών, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης συνολικού ύψους 100 εκατ. δολαρίων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Ίδρυμα Νιάρχος: Νέες δωρεές ύψους 10,8 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Με τον τέταρτο κύκλο δωρεών, το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει το ΙΣΝ μέχρι σήμερα ανέρχεται στα 72,3 εκατ. δολάρια. Ο τέταρτος κύκλος περιλαμβάνει 38 νέες δωρεές συνολικού ύψους 10,8 εκατ. δολαρίων με έμφαση στη συνεχιζόμενη υποστήριξη και κάλυψη των πιεστικών αναγκών που αντιμετωπίζουν οικογένειες σε ολόκληρο τον κόσμο, στην ενίσχυση των νέων ανθρώπων, καθώς και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για μία δίκαιη οικονομική ανάκαμψη.

«Το εύρος των δωρεών μας αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα που βιώνουμε σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, καθώς η υγειονομική και η κοινωνικοοικονομική κρίση, επηρεάζουν, και άρα διαμορφώνουν, η μία την άλλη, σε κάθε έκφανση της ζωής μας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος.

«Το ΙΣΝ παραμένει αφοσιωμένο στην αποστολή του να συμβάλει στην κάλυψη των σημερινών κρίσιμων αναγκών, θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για μια ανάκαμψη. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στους οργανισμούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, για το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλουν, κάτω από αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες».

Ελλάδα

Οι δωρεές σε οργανισμούς με δράση στην Ελλάδα επικεντρώνονται στην παροχή έκτακτης βοήθειας σε πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα επείγουσες συνθήκες σε δύο νησιά της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην προσφορά βοήθειας σε ανθρώπους που ζουν με σοβαρές και χρόνιες ασθένειες, με τους επιπλέον κινδύνους που θέτει η πανδημία στην υγεία τους, καθώς και στην υποστήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες στο σπίτι τους.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας, Ελλάδα: Δημιουργία γραμμής υποστήριξης για τη στήριξη και ενδυνάμωση νέων ανθρώπων που ζουν με χρόνιες παθήσεις, όπως καρκίνο, διαβήτη και κατεσταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που τους κατατάσσει στις ευπαθείς ομάδες για COVID-19. Μέσω της γραμμής, η οποία είναι σε θέση να δεχτεί περίπου 1.000 κλήσεις τον μήνα, παρέχεται ολιστική βοήθεια και καθοδήγηση.

Πνοή Αγάπης, Αθήνα: Παροχή αξιοπρεπούς διαμονής και ψυχολογικής υποστήριξης σε καρκινοπαθείς με χαμηλό οικονομικό εισόδημα από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι χρειάζεται να ταξιδέψουν στην Αθήνα για τη θεραπεία τους.

Médecins Sans Frontières (Γιατροί Χωρίς Σύνορα): (Η δωρεά προς τον οργανισμό απαρτίζεται από δύο επιμέρους δωρεές, η μία εκ των οποίων διατίθεται στην Ελλάδα και η δεύτερη στην Αφρική και Μέση Ανατολή). Παροχή έκτακτης ιατρικής βοήθειας, υποστήριξης για την αντιμετώπιση της COVID-19 και προσφορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες στη Σάμο και τη Λέσβο, συμπεριλαμβανομένων όσων επλήγησαν από τις φωτιές στη δομή προσφύγων στη Μόρια μετά την έξαρση κρουσμάτων στη δομή.

Πρωτοβουλία για το Παιδί, Bέροια: Ενίσχυση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εκατοντάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή βία και συνθήκες υπερβολικής ανέχειας, δεδομένου ότι ο αριθμός ανάλογων περιπτώσεων και των συνεπακόλουθων αναγκών έχει αυξηθεί εξαιτίας της πανδημίας.

Αναλυτικά ο τέταρτος κύκλος δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.snf.org/el/grafeio-typou/lista-neon/2020/09/to-isn-synehizei-tis-prospatheies-tou-gia-tin-antimetopisi-ton-synepeion-tis-pandimias/

Σχετικό video μπορείτε να δείτε εδώ: https://vimeo.com/462925555