ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πεντέλης: ΚΕΠ Υγείας για την Προληπτική Ιατρική

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας Ιατρείου Μνήμης για την άνοια, ο Δήμος Πεντέλης, με την επανένταξή του στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), ανακοίνωσε και την ίδρυση ενός ΚΕΠ Υγείας. 

Δήμος Πεντέλης: ΚΕΠ Υγείας για την Προληπτική Ιατρική

Πρόκειται για μια νέα δημοτική δομή, που βασική αποστολή έχει την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές Υγείας, όλων των πολιτών και ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπως καρδιοαγγειακός κίνδυνος, ανεύρυσμα αορτής, καρκίνος του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του προστάτη, μελάνωμα, αλλά και κατάθλιψη.

«Τα ζητήματα της δημόσιας Υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα μας και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που παρά τις αντιξοότητες, υλοποιούμε τις εκλογικές εξαγγελίες μας στον τομέα αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και αμέσως μετά τόνισε: «Το ΚΕΠ Υγείας είναι ένας καινοτόμος θεσμός υγείας, μια νέα δομή που δημιουργήθηκε με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, στον τομέα της προληπτικής ιατρικής. Φιλοδοξούμε να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, την ενημέρωση και την πρόληψη σε θέματα υγείας, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην μένει απροστάτευτος. Αυτό αποτελεί κύριο μέλημά μας στην υγεία και για τον λόγο αυτό αγωνιζόμαστε από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε ως διοίκηση του δήμου».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)