ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρείο «Μνήμης» για άτομα με άνοια στον Δήμο Πεντέλης

Ένα ιατρείο «Μνήμης» δημιουργείται στον Δήμο Πεντέλης. 

Ιατρείο «Μνήμης» για άτομα με άνοια στον Δήμο Πεντέλης

Για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, ο Δήμος Πεντέλης συνεργάζεται στενά με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα παρέχει το ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας Long Lasting Memories Care (LLM Care).

Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί ένα πιστοποιημένο προϊόν εξελιγμένης τεχνολογίας, που συνδυάζει τις πιο σύγχρονες νοητικές ασκήσεις με τη σωματική δραστηριότητα, μέσα από ένα διασκεδαστικό περιβάλλον. Ο συνδυασμός φυσικής και νοητικής άσκησης αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση, που παρατείνει τον χρόνο της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσης, επιδρώντας άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επωφελουμένων.

Το ιατρείο «Μνήμης» του Δήμου Πεντέλης θα λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο του Κοινωνικού Κέντρου στα Μελίσσια, ενώ προγραμματίζεται να εγκατασταθεί και στις άλλες δημοτικές ενότητες, αποσκοπώντας να αξιοποιηθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες.

Η άνοια και η νόσος του Αλτσχάιμερ έχουν χαρακτηρισθεί ως επιδημία του 21ου αιώνα και ως ένα μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα, αφού αφορά περίπου το 15% των ηλικιωμένων.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμα μας, στο οποίο η κοινωνική πολιτική αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες», ανέφερε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού μας γύρω από τα κοινωνικά θέματα και προβλήματα, υλοποιούμε μια σημαντική δέσμευση, την ίδρυση Ιατρείου Μνήμης, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει τους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στην αντιμετώπιση του σύγχρονου προβλήματος της άνοιας, ένα πρόβλημα το οποίο έως σήμερα δεν είχε τύχει της δέουσας προσοχής στον δήμο μας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)