ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καινοτόμο Πρόγραμμα κατάρτισης φροντιστών για την Αλτσχάιμερ στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υλοποιείται ένα σύγχρονο πρόγραμμα κατάρτισης για φροντιστές νοσούντων από Αλτσχάιμερ και Άνοια από το Μητροπολιτικό Κολέγιο ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές παγκοσμίως, οι οποίες εισάγονται από την «Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ».

Καινοτόμο Πρόγραμμα κατάρτισης φροντιστών για την Αλτσχάιμερ  στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή του Κέντρου Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για το Αλτσχάιμερ του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, Κώστα Λυκέτσο, και της διδακτικής ομάδας της Andrea Nelson, RN, MS Director of Memory Care Programs at the Johns Hopkins Memory and Alzheimer Treatment Center, η επιστημονική ομάδα του Μητροπολιτικού Κολεγίου έχει προσαρμόσει το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος στις ιδιαιτερότητες και την κουλτούρα της Ελλάδας, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δυναμικού που διαθέτει η χώρα.

Το πρόγραμμα προσφέρεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, με συνδυασμό ασύγχρονης (80%) και σύγχρονης (20%) εκπαίδευσης. Μέσω του προγράμματος καλύπτονται και οι δύο βασικές κατηγορίες φροντιστών:

- οι επαγγελματίες Υγείας (όπως ψυχολόγοι, νοσηλευτές κ.ά.) που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις (πρόγραμμα 100 ωρών),

- καθώς και τα μέλη οικογενειών που φροντίζουν συνανθρώπους μας που πάσχουν από την Αλτσχάιμερ και τις συναφείς νόσους (πρόγραμμα 40 ωρών).

Η ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποίησης, καθιστώντας υψηλά τα ποιοτικά κριτήρια υλοποίησής του.

Οι επιστημονικές κατευθύνσεις που έχουν δοθεί αποτυπώνουν τις βασικές αρχές της Ιατρικής Ακριβείας στον χώρο των νευροεκφυλιστικών νόσων, έχοντας ως πρότυπο τα αντίστοιχα προγράμματα κατάρτισης που εφαρμόζονται στην Αμερική. Απώτερος στόχος της παροχής του προγράμματος στην Ελλάδα είναι να αναπτυχθεί ένα νέο επίπεδο παροχών φροντίδας στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από Άνοια και Αλτσχάιμερ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας κάντε κλικ εδώ η επισκεφθείτε το www.mitropolitiko.edu.gr.