ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεά φορητών μονάδων εντατικής θεραπείας 500.000 ευρώ από την Kaizen Gaming (Stoiximan) στο ΕΣΥ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στηρίζει για μια ακόμα φορά η Kaizen Gaming (Stoiximan) εισάγοντας μια σημαντική καινοτομία για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού (Covid19).

Δωρεά φορητών μονάδων εντατικής θεραπείας 500.000 ευρώ από την Kaizen Gaming (Stoiximan) στο ΕΣΥ

Υπενθυμίζεται ότι με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης τον περασμένο Μάρτιο, η Kaizen Gaming ήταν από τις πρώτες εταιρείες που κινητοποιήθηκαν για τη στήριξη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας τροφοδοτώντας το με 250.000 προστατευτικές χειρουργικές μάσκες, σε μια περίοδο που η παγκόσμια ζήτησή τους είχε ξεπεράσει κάθε δυνατότητα προσφοράς.

Η Kaizen Gaming συμβάλλοντας στην προσπάθεια που καταβάλει το υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας απέναντι στην απειλή του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, κινητοποιήθηκε άμεσα δωρίζοντας 500.000 ευρώ για την αγορά 6 φορητών μονάδων εντατικής θεραπείας που θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στις ανάγκες των επόμενων μηνών. Η καινοτόμα αυτή λύση υιοθετήθηκε και σε άλλες χώρες με υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και αποτελεί μια ευέλικτη λύση για τις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες σε ΜΕΘ στην Ελλάδα. Οι φορητές ΜΕΘ θα παραδοθούν στο ΕΣΥ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η καινοτομία των φορητών μονάδων εντατικής θεραπείας οφείλεται στη δυνατότητά τους να μεταφέρονται και να τοποθετούνται γρήγορα εντός της ελληνικής επικράτειας, λειτουργώντας μάλιστα πολλαπλασιαστικά και ελαττώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη αερακομιδών εντός της χώρας. Οι φορητές μονάδες παρέχουν όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για τους ασθενείς και μπορούν να συνδεθούν για να επικοινωνούν με τις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων μέσω μιας φουσκωτής δομής, που μπορεί μάλιστα να αξιοποιηθεί για τη σύνδεση περισσοτέρων του ενός. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η δημιουργία πολλαπλών δικτύων ΜΕΘ εντός των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αλλά και η δυνατότητα αυτόνομων νοσοκομείων πεδίου.

Δήλωση Βασ. Κικίλια

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σημείωσε χαρακτηριστικά για την πρωτοβουλία της Kaizen Gaming, «Από την πρώτη στιγμή, ο ιδιωτικός τομέας στηρίζει μέσω δωρεών τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ευχαριστώ την Kaizen Gaming - Stoiximan που για δεύτερη φορά ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες του ΕΣΥ, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε».

«Όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα, τόσο πιο αυτονόητη θεωρούμε τη συμμετοχή μας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Νιώθουμε την υποχρέωση να μοιραστούμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό και είναι σαφές ότι ο καθένας από εμάς οφείλει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, ώστε να στηρίξει τόσο τους ήρωες που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο φυσικά και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 800 συναδέλφους μου στην Kaizen που σε αυτή την τόσο δύσκολη για όλους μας περίοδο, δουλεύοντας σκληρά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με τηλεργασία, έκαναν τη σημερινή μας κίνηση εφικτή. Πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ουσιαστικοί σύμμαχοι στον καθημερινό αγώνα των αρμόδιων φορέων. Αυτός ο αγώνας είναι ο πιο σημαντικός και οφείλουμε να συνεισφέρουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση και τις δυνατότητές του», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kaizen Gaming κ. Γιώργος Δασκαλάκης.

Η Kaizen Gaming με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης κινητοποιήθηκε άμεσα φροντίζοντας τόσο για την ασφάλεια των ανθρώπων της όσο και για τη στήριξη των κρατικών αναγκών υγείας. Ειδικότερα, προχώρησε σε πολύ σημαντικές δωρεές σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησής της, οι οποίες άγγιξαν το μισό εκατομμύριο ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, στην Ελλάδα δώρισε 250.000 χειρουργικές μάσκες οι οποίες παραδόθηκαν στο υπουργείο Υγείας ενώ σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό δώρισε στην Κύπρο (2 αναλυτές αίματος με τα αναλώσιμά τους). Στη Ρουμανία δώρισε το ποσό των 100.000 ευρώ, μέσω του Ερυθρού Σταυρού ενώ στην Πορτογαλία προχώρησε σε σημαντική δωρεά, σε συνεργασία με την ομάδα της Braga.

Επιπλέον η εταιρεία εφάρμοσε ολοκληρωτικά συνθήκες τηλεργασίας από το ξεκίνημα της κρίσης και ενίσχυσε τους εργαζομένους της με διαρκείς ενημερώσεις, εκπαιδεύσεις, γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

H Kaizen Gaming συνεχίζει τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και στο πλαίσιο αυτό ενισχύει περαιτέρω το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» στην Ελλάδα το οποίο ξεκίνησε το 2017 και έχει μέχρι σήμερα αγγίξει περισσότερα από 30.000 παιδιά σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές.