ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε λειτουργία από σήμερα το νέο παράρτημα του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Παραρτήματος του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β. Ελλάδας), στο Πουρνάρι Πυλαίας, παρουσία του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλου και του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου.

Σε λειτουργία από σήμερα το νέο παράρτημα του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη

Η λειτουργία του Παραρτήματος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα αποσκοπεί στη γενικότερη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των δομών υγείας της Β. Ελλάδας και συνδυαστικά με τη σταθεροποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητάς τους κατά την αντιμετώπιση όλων των έκτακτων υγειονομικών αναγκών και κρίσεων που προκύπτουν, να προασπιστεί το αγαθό της δωρεάν δημόσιας υγείας.

Το Παράρτημα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα θα έχει ως βασική αρμοδιότητα την καθημερινή εποπτεία αλλά και τον συντονισμό της εύρυθμης λειτουργίας των συστημάτων εφημερίας των Υγειονομικών Σχηματισμών της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης. Πλέον, το αρμόδιο προσωπικό όλων των Υγειονομικών Σχηματισμών της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης αλλά και όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών και κρίσεων οφείλουν να επικοινωνούν 24 ώρες το 24ώρο, για υγειονομικά θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης ή συντονισμού, με το Παράρτημα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ της Βόρειας Ελλάδας.

Στις αρμοδιότητές του Παραρτήματος έγκειται και η διαχείριση κι επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν από την ύπαρξη γενικότερων εκτάκτων υγειονομικών αναγκών ή κρίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, στη παρούσα φάση, τα στελέχη του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βόρειας Ελλάδας, με επικεφαλής τη διευθύντρια ΕΣΥ Γεωργία Λεπτοκαρίδου-Λακασά, θα είναι επιφορτισμένα και με τη συνολική επιχειρησιακή διαχείριση, μέσω της ποιοτικής και ποσοτικής αξιολόγησης, των συνεπειών που καταγράφονται από την εξάπλωση της πανδημίας του SARS-CoV-2 στη Βόρεια Ελλάδα και σχετίζονται τόσο με τον συντονισμό των διακομιδών επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 στις κατάλληλες μονάδες παροχής υγείας όσο και με την επίβλεψη της παρεχόμενης νοσοκομειακής φροντίδας προς όφελος του πολίτη.

Το Παράρτημα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα λειτουργεί υπό τη στενή επίβλεψη του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, του διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Δημήτρη Πύρρου αλλά και έμπειρων ιατρών του ΚΕΠΥ και της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ-ΕΚΑΒ) από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)