ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας στο Θριάσιο

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν σήμερα Τρίτη στις 4.30 μ.μ. συνδικάτα από τη Δυτική Αττική, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό με θέμα τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς στην περιοχή, η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο». 

Κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας στο Θριάσιο

Νωρίτερα, στις 12 μ.μ., θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, στην πύλη του νοσοκομείου.

Τα σωματεία που έχουν αναλάβει την κοινή πρωτοβουλία είναι: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής - Παράρτημα Θριασίου, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Μάνδρας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής και Νήσων, Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Αττικής.

Σε ανακοίνωσή τους προβάλλουν τα αιτήματα:

- Παροχή μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

- Να στελεχωθούν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους εργασίας.

- Πραγματοποίηση τώρα δωρεάν τεστ στους χώρους εργασίας και ταυτόχρονα στους δήμους της Δυτικής Αττικής.

- Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ελέγχους στα πούλμαν των εταιρειών.

- Ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, στελέχωσή τους με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.

- Να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.