ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θριάσιο: Με απόλυτη ασφάλεια η νοσηλεία των ασθενών

«Mε απόλυτη ασφάλεια γίνεται η νοσηλεία των ασθενών στο Νοσοκομείο Θριάσιο και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών, καθώς τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι διαδικασίες που έχει θέσει σε ισχύ η Διοίκηση και το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου», απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου, με αφορμή δημοσιεύματα.

Θριάσιο: Με απόλυτη ασφάλεια η νοσηλεία των ασθενών

Σημειώνει ότι στο νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί χώρος εξέτασης περιστατικών θετικών στον κορονοϊό ως επέκταση του χώρου των ΤΕΠ, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, προκειμένου να εξετάζονται και να αντιμετωπίζονται οι θετικοί στη νόσο ασθενείς με ασφάλεια.

Προσθέτει ότι όσοι ασθενείς χρήζουν εισαγωγής, μεταφέρονται στις κλίνες covid του νοσοκομείου στον τέταρτο όροφο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Καταλήγει ότι αυτήν τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ με απόλυτη ασφάλεια ένα περιστατικό non-covid το οποίο είναι δηλωμένο στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ.

Τι καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Η διοίκηση του νοσοκομείου προέβη στις πιο πάνω δηλώσεις κατόπιν καταγγελίας των νοσοκομειακών γιατρών του Θριασίου για νοσηλείες ασθενών με κοροναϊό σε κοντένερ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζομένων, Μ. Βαρδαβάκης, προέβη στην καταγγελία ότι τρεις ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύτηκαν την Κυριακή που το νοσοκομείο εφημέρευε, σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου γιατί δεν υπήρχαν ελεύθερες κλίνες.

Παράλληλα, έξι ασθενείς non covid νοσηλεύτηκαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε απλές κλίνες, διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους. Όπως είπε ο κ. Βαρδαβάκης, πέρσι την ίδια μέρα οι ασθενείς με covid στο Θριάσιο ήταν 39, ενώ σήμερα 55.

Πρόσθεσε επίσης μιλώντας στο Open πως θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, εκτός του εμβολιασμού, όπως η αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς και στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και η ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων.