ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεύτερη μεταμόσχευση κερατοειδούς σε διάστημα οκτώ ημερών στο Παπαγεωργίου

Δεύτερη μεταμόσχευση κερατοειδούς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε στη Β’ Οφθαλμολογική Κλινική του Παπαγεωργίου.

Δεύτερη μεταμόσχευση κερατοειδούς σε διάστημα οκτώ ημερών στο Παπαγεωργίου

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε σε 78χρονη, χάρη στη δωρεά οργάνων 43χρονης, η οποία έχασε τη ζωή της ύστερα από ρήξη ανευρύσματος εγκεφαλικής αρτηρίας της.

Η 78χρονη είχε υποβληθεί και παλαιότερα σε μεταμόσχευση κερατοειδούς αλλά η επέμβαση δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και το μόσχευμα απορρίφθηκε. Μετά τη δωρεά των κερατοειδών της 43χρονης, η 78χρονη υποβλήθηκε χτες (23/2) σε νέα μεταμόσχευση στη Β' Οφθαλμολογική Κλινική ΑΠΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Ήταν η δεύτερη μεταμόσχευση κερατοειδούς που ολοκληρώθηκε με επιτυχία μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς στις 15 Φεβρουαρίου, μια 66χρονη με χαμηλή όραση έλαβε το δικό της δώρο ζωής, ένα μόσχευμα που της δίνει ήδη τη χαρά να βλέπει τη ζωή διαφορετικά. Επρόκειτο για την πρώτη μεταμόσχευση κερατοειδούς για τη νέα χρονιά στη Β' Οφθαλμολογική Κλινική ΑΠΘ και έγινε χάρη στη δωρεά της οικογένειας ενός 64χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι γιατροί της Κλινικής προτρέπουν τους πολίτες να στηρίξουν την μεταμοσχευτική δραστηριότητα και να δώσουν ελπιδοφόρο μήνυμα στους ασθενείς μέσω της ανεκτίμητης προσφοράς μοσχευμάτων, η οποία παραμένει μειωμένη παγκοσμίως, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)