ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ο ξενώνας για την φιλοξενία συγγενών των ασθενών του Σωτηρία

Παραδόθηκε στη Διοίκηση του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ» από την Περιφέρεια Αττικής, το πλήρως ανακαινισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα Κυριαζίδειο κτίριο, εμβαδού 1.350 τμ, για την φιλοξενία των συγγενών των ασθενών.

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ο ξενώνας για την φιλοξενία συγγενών των ασθενών του Σωτηρία

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα κτίρια των εγκαταστάσεων του νοσοκομειακού συγκροτήματος, το οποίο κτίστηκε το 1903 και το κόστος της ανακαίνισης, με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, στοίχισε 225.806.

Η παράδοση στον διοικητή του νοσοκομείου Σ. Μητσιάδη, έγινε από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ο οποίος αποδέχθηκε το αίτημα για εξασφάλιση του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κά) του κτιρίου, με χρηματοδότηση της περιφέρειας.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την διαβεβαίωση του κ. Μητσιάδη ότι το κτίριο θα τεθεί προς χρήση αμέσως μετά την πανδημία. «Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες είμαστε κοντά στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα, τα οποία παράγουν ένα εξαιρετικό έργο. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τους, αποτελούν την ελπίδα για το αύριο και το σήμερα για τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας», επισήμανε, ευχαριστώντας και τα μέλη του Συλλόγου «Φίλων Περιθαλπομένων του Νοσοκομείου Σωτηρία» για την συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου.

Από την πλευρά του, ο Σ. Μητσιάδης είπε ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι έργο πνοής που αφορά στην φιλοξενία των συγγενών των ασθενών, επισημαίνοντας ότι έρχεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς απαιτείται η μακράς διάρκειας παραμονή των ασθενών και των συγγενών-συνοδών τους, λόγω των θεραπειών που πραγματοποιούνται στα ογκολογικά κέντρα.