ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολιστική αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη στο Ιατρικό Ψυχικού

Ολιστική αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη στο Ιατρικό Ψυχικού

Οι νέες επαναστατικές θεραπευτικές μέθοδοι για την ολιστική αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη (ΚΥΠ) Rezum και HoLEP, εφαρμόζονται πλέον και στο Ιατρικό Ψυχικού, από τον Δρ. Ανδρέα Ανδρέου, Χειρουργό Ουρολόγο, Διευθυντή της Β’ Ουρολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και την ομάδα του.

Η πρώτη σειρά των περιστατικών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία από τον Δρ. Ανδρέα Ανδρέου, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο, και το Ιατρικό Ψυχικού, ως την κλινική η οποία μπορεί πλέον να προσφέρει ένα πλήρες φάσμα θεραπειών αιχμής και ολοκληρωμένης θεραπευτικής προσέγγισης για τις παθήσεις της ΚΥΠ.

Οι επεμβάσεις αντιμετώπισης των συγκεκριμένων παθήσεων απαιτούν υψηλό βαθμό εξειδίκευσης από τη χειρουργική ομάδα και καθημερινή ενημέρωση για νέες τεχνολογίες και υλικά. Κυρίως, όμως, απαιτούν συνεχείς επενδύσεις σε βιοϊατρικό εξοπλισμό, όπως αυτές πραγματοποιούνται στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Πραγματοποιούνται, δε με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο και χωρίς να γίνει τομή, είναι απόλυτα ασφαλείς και εξασφαλίζουν στον πάσχοντα σειρά ωφελημάτων. Μεταξύ άλλων, λιγότερη ώρα στο χειρουργείο, μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο, απόλυτα αισθητικά αποτελέσματα, άμεση επαναφορά στις καθημερινές συνήθειες, κυρίως, όμως, τη μόνιμη λύση στην αντιμετώπιση της πάθησης. Η ομάδα μας, τόσο στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, όσο και στο Ιατρικό Ψυχικού, διαθέτει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, αλλά και την επάρκεια και την εμπειρία στην αντιμετώπιση δύσκολων και σύμπλοκων περιστατικών.

Τεχνική Rezum

Το Rezum είναι μια πραγματικά καινοτόμα τεχνική, η οποία αξιοποιεί τη φυσική ενέργεια που αποθηκεύεται σε λίγες σταγόνες νερού, για να συρρικνώσει τον διογκωμένο προστάτη. Επιτρέπει στον ασθενή να επανέλθει στην καθημερινότητά του σε διάστημα μόλις λίγων ημερών, χωρίς τομές, χωρίς γενική αναισθησία και χωρίς απώλειες στις λειτουργίες της στύσης και της εκσπερμάτισης. Κατά την εφαρμογή της η θερμική ενέργεια που αναπτύσσεται στοχεύει στην υπερπλασία και νεκρώνει τα πάσχοντα κύτταρα, χωρίς να επηρεάζει τους παράπλευρους ιστούς. Η τεχνική Rezum βάζει τέλος στα φάρμακα και τις παρενέργειές τους, διατηρεί τη σεξουαλική λειτουργία του άντρα, δεν απαιτεί γενική αναισθησία, δεν απαιτεί μόνιμο εμφύτευμα, διενεργείται σε ένα σύντομο ραντεβού και επιτρέπει στον ασθενή να επανέλθει στην καθημερινότητά του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Τεχνική HoLEP

Το HoLEP (Holmium Laser) είναι μια τεχνική διουρηθρικής προστατεκτομής με τη χρήση laser. Είναι αποτελεσματικό και ασφαλές, αλλά και ελάχιστα επεμβατικό. Κατά την εφαρμογή του γίνεται εκπυρήνιση του αδενώματος, το οποίο προωθείται στην κύστη και αφαιρείται στη συνέχεια με ειδικό εργαλείο. Μειώνει το ενδεχόμενο αιμορραγιών, περιορίζει τον χειρουργικό χρόνο, επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενή και επισπεύδει την επάνοδό του στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η πλέον σύγχρονη εκδοχή του HoLEP που εφαρμόζεται από την ομάδα μας είναι η τεχνική Low Power HoLEP χαμηλότερης ισχύος, ακόμα λιγότερο επεμβατική, αλλά το ίδιο αποτελεσματική. Με την εφαρμογή της περιορίζονται τα ερεθιστικά φαινόμενα, αφού η εκλυόμενη ενέργεια είναι λιγότερη, επιταχύνεται η επάνοδος του ασθενή μετά την επέμβαση και αποφεύγονται συχνοουρίες και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμη και στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, δε θα πρέπει να παραμελούμε, ποτέ, την υγεία μας. Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, πέραν της παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, κορυφαία προτεραιότητα παραμένει η ασφάλεια των ασθενών, του προσωπικού και των ιατρών του. Για το σκοπό αυτό, εφαρμόζονται πλήρως τα αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα εισαγωγής και παραμονής που έχουν θεσπιστεί, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής  διενέργειας μοριακού ελέγχου για τον ιό, όλων των ασθενών και των συνοδών τους.

BEST OF NETWORK

Θεμιστοκλέους: Την Τετάρτη φτάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson

Δολοφονία Καραϊβάζ: Απαντήσεις στις φυλακές ψάχνει η Ασφάλεια – Τι στοιχεία έχουν συλλέξει οι αρχές

Ψήφος αποδήμων Ελλήνων: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών

Νέα καταγγελία για το Εμβόλιο AstraZeneca: Γυναίκα 61 ετών πέθανε πέντε μέρες μετά τον εμβολιασμό

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για βιασμό 29χρονου μοντέλου

Κορονοϊός: Αυστρία, Ελλάδα κι άλλες 11 χώρες συμφώνησαν σε 7 κριτήρια για το «πράσινο διαβατήριο»

Άρση lockdown: Ποιο είναι το επόμενο μεγάλο άνοιγμα

Μαρία Κάλλας: Τα «βασανιστήρια» από τον Ωνάση, η οργή για τους γονείς και το τραγικό τέλος

MasterChef: «Ένιωθα τύψεις και εκείνη μου είχε σούρει πόσα» - Ξέσπασε η Μαργαρίτα (vid)

Πληθαίνουν οι αναφορές για «αποκαλύψεις» περί εξωγήινων και UFO: Οι επιστήμονες όμως ανησυχούν

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Νέος γολγοθάς για την Ελένη και τον Λάμπρο - Τι θα συμβεί (vid)

«Ράδιο Αρβύλα»: Συνεχίζεται η «μάχη» με τον κορονοϊό - Τι είπε ο Αντώνης Κανάκης