Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Σήμερα, 7 Απριλίου, γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα υγείας. Ένα χρόνο τώρα, με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν με την πανδημία που ακούει στο όνομα Covid-19, έχουμε μάθει περισσότερα για βιολογία, ανοσοποιητικό σύστημα, πρόληψη και άλλα. Ταυτόχρονα, ακούγοντας διαρκώς για μικρόβια, βακτήρια, απολύμανση, σχολαστικό καθάρισμα καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τον «μικρόκοσμο» μας καθαρό. Έγινε συνήθεια να αδειάζουμε μπουκαλάκια απολυμαντικών και άλλων προμηθειών για να σκουπίσουμε κάθε επιφάνεια που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι θα μπορούσε να φιλοξενήσει τον ιό.

Ένα σημείο όμως που πολλοί από εμάς παραβλέπουμε και είναι ίσως αυτό που χειριζόμαστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας από οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο είναι το κινητό μας. Ερχόμαστε σε επαφή μαζί του πολλές φορές την ημέρα, περίπου 47 φορές κατά μέσο όρο, σύμφωνα με μια έρευνα από την Deloitte. Μία απλή έρευνα στο Google για τα μικρόβια κινητού τηλεφώνου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι «το κινητό μας είναι 10 φορές πιο βρώμικο από ένα κάθισμα τουαλέτας» (περιοδικό Time) ή ότι κουβαλάει «25.127 βακτήρια ανά ίντσα» (StateFoodSafety.com). Φυσικά, τα περισσότερα από αυτά τα μικρόβια είναι, αν και επιζήμια, αρκετά ακίνδυνα. Ο κορονοϊός ωστόσο δεν είναι.

Βακτήρια στα Κινητά τηλέφωνα

Πάμε να δούμε τι συμβαίνει όμως με το κινητό μας τηλέφωνο, με το οποίο αλληλεπιδρούμε τόσες πολλές φορές κάθε μέρα. Συχνά το ακουμπάμε στο πρόσωπό μας όσο μιλάμε, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοδήποτε βακτήριο, ιός ή οτιδήποτε άλλο βρίσκεται στο τηλέφωνό μας θα μπορούσε να μεταφερθεί στο δέρμα μας.

Σύμφωνα με ένα ειδησεογραφικό άρθρο των ΗΠΑ, ιοί όπως ο COVID-19 «μπορούν να επιβιώσουν πολλές ημέρες σε πλαστικές ή σκληρές επιφάνειες», λέει ο Δρ Robert L. Murphy, καθηγητής ιατρικής και βιοϊατρικής μηχανικής, Executive Director του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας στο Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern. Και αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί συνιστούν να καθαρίζετε το κινητό σας όσο συχνά καθαρίζετε και τα χέρια σας, ώστε να αποφύγετε τη μεταφορά μικροβίων απευθείας στο δέρμα σας.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μολυσματικοί απαραίτητα», προσθέτει ο Murphy. «Έτσι, δεν ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι στην πράξη ο σχολαστικός καθαρισμός του τηλεφώνου». Είναι ίσως "απίθανο" λέει ένα smartphone ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή, να μπορεί να μεταδώσει έναν μολυσματικό ιό. Αλλά το «απίθανο» δεν είναι ίδιο με το αδύνατο. «Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική και, αν έχετε πιάσει ένα smartphone αφού αγγίξετε κάτι δυνητικά μολυσματικό, καλύτερα να το σκουπίσετε», συμβουλεύει.

kinito sapounada

Το σημαντικό είναι να επαναλαμβάνετε τακτικά τη γνωστή πλέον σε όλους μας διαδικασία του πλυσίματος των χεριών με σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Κι επειδή όπως λέει μία λαϊκή ρήση «Των φρονίμων τα παιδια πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», καθαρίστε και απολυμάνετε με ασφάλεια και το smartphone σας την ίδια ώρα.

Στα καλά νέα της ημέρας; Με τα τηλέφωνα CAT® η σωστή απολύμανση γίνεται πλέον παιχνιδάκι.

Με τα τήλεφωνα CAT®, η σωστή Υγεινή αποτελεί Απόλυτη Προτεραιότητα

Όλα τα κινητά CAT® είναι κατασκευασμένα ώστε να μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά, ταυτόχρονα με το πλύσιμο των χεριών σας. Τοποθετείτε το smartphone σε ζεστό σαπουνόνερο, ξεπλένετε κάτω από τη βρύση ή το βυθίζετε εξ’ ολοκλήρου σε σαπουνόνερο.

Και αν ακόμη πιστεύετε ότι το κινητό σας χρειάζεται βαθύτερο καθαρισμό, τον αντέχει!. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί ή πετσέτα, χαρτοπετσέτα, απολυμαντικά μαντηλάκια ή παρόμοια αντικείμενα χωρίς να ανησυχείτε μήπως το υπερβολικό σκούπισμα προκαλέσει ζημιά στην οθόνη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κινητού. Μπορείτε να εφαρμόσετε αντιβακτηριακά σπρέυ και σαπούνια με οινόπνευμα, έχοντας όμως αποσυνδέσει πριν όλα τα καλώδια κι έχοντας κλείσει όλες τις θύρες.

gat

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με ένα τηλέφωνο CAT® δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για προστατευτικές θήκες. Χάρη στον ανθεκτικό σχεδιασμό τους, σχεδόν όλα τα τηλέφωνα CAT® είναι ανθεκτικά σε πτώση και σκόνη, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε καμία θήκη επιπλέον, η οποία ενδεχομένως να κρατά ή να συσσωρεύει μικρόβια.

Και το καλύτερο το αφήνουμε για το τέλος...

Το αξιόπιστο workphone Cat S42 έχει βελτιωθεί με προηγμένη αντιμικροβιακή προστασία προϊόντος, κάτι που το κάνει το πρώτο πλήρως «αντιβακτηριακό» τηλέφωνο. Στην Ελλάδα αναμένεται μέσα Μαϊου. Κάθε εξωτερικό εξάρτημα του προϊόντος έχει λάβει την επεξεργασία με την αντιμικροβιακή τεχνολογία Biomaster® και διαθέτει ISO 22196. Η διεργασία, που βασίζεται στην εισαγωγή ιόντων αργύρου κατά την παραγωγή, δημιουργεί ένα μόνιμο επίπεδο προστασίας του προϊόντος -εμποδίζοντας την ανάπτυξη μικροβίων. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα να πλένεται η συσκευή, αυτό θέτει ένα νέο πρότυπο υγιεινής για το μέλλον των κινητών τηλεφώνων.

Εν κατακλείδι, πλύνετε τα τηλέφωνα CAT® όσο συχνά πλένετε και τα χέρια σας, για να αποφύγετε οποιαδήποτε μεταφορά μικροβίων μεταξύ τηλεφώνου και χεριών και να μείνετε ήσυχοι!