ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διανομή φαρμάκων ευρείας χρήσης στα κοινωνικά φαρμακεία από την Περιφέρεια Αττικής

«Στόχος μας είναι να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς φάρμακα. Ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται» τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με την ολοκλήρωση της διανομής περίπου 80.000 κουτιών φαρμάκων ευρείας χρήσης, από την Περιφέρεια Αττικής σε όλα τα Κοινωνικά Φαρμακεία των Δήμων, μετά από σχετική πρωτοβουλία του.

Διανομή φαρμάκων ευρείας χρήσης στα κοινωνικά φαρμακεία από την Περιφέρεια Αττικής

Το φαρμακευτικό υλικό ήταν χορηγία της εταιρείας Reckit Benckiser Hellas Healthcare και παραδόθηκε στο Κέντρο Εφοδιασμού της Περιφέρειας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου και ακολούθησε η διανομή του σε όλα τα φαρμακεία που διαθέτουν φαρμακοποιό.

Σημειώνεται πως τα Κοινωνικά Φαρμακεία χρηματοδοτούνται μέσω της Περιφέρειας Αττικής από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και στο πλαίσιο της υποστήριξής τους, η Περιφέρεια επεξεργάζεται συνεχώς τρόπους ενίσχυσής τους σε φαρμακευτικό υλικό για την εξυπηρέτηση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, των ανασφάλιστων αλλά και των χαμηλοσυνταξιούχων.