ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου διάθεσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ζητά ο ΠΦΣ

Την ανάγκη να διαφυλαχθούν η διάθεση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και τα Δημόσια Οικονομικά του ΕΟΠΥΥ πιο αποτελεσματικά, υπογραμμίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με αφορμή τη μεγάλη απάτη σε βάρος του Οργανισμού, που αποκάλυψε η Ελληνική Οικονομική Αστυνομία, ζητώντας αλλαγή του θεσμικού πλαισίου διάθεσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου διάθεσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ζητά ο ΠΦΣ

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος «έχει επισημάνει επανειλημμένα με παρεμβάσεις του ότι η δυνατότητα που έχουν οι εισαγωγείς και παρασκευαστές να είναι ταυτόχρονα και πάροχοι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ συνιστά ασυμβίβαστο και θεσμικό έλλειμα που επιτρέπει την ανάπτυξη παραβατικών πρακτικών και κερδοσκοπία». Ο ΠΦΣ σημειώνει ότι «δεν μπορεί μια εταιρεία παραγωγής ή εισαγωγής ιατροτεχνολογικών προϊόντων να ρυθμίζει τις τιμές και στη συνέχεια να είναι πάροχος στον ΕΟΠΥΥ. Δεν μπορεί μια εταιρεία παραγωγής ή εισαγωγής ιατροτεχνολογικών προϊόντων να διακινεί το άυλο κουπόνι και ταυτόχρονα να είναι πάροχος του ΕΟΠΥΥ».

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ καταλήγει ότι τα παραδείγματα παραβατικών συμπεριφορών παρόχων προμηθευτών, όπως και το σημερινό που στοίχησαν πολλά εκατομμύρια στον ΕΟΠΥΥ, «αποδεικνύουν περίτρανα ότι επιτέλους θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο διάθεσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Υπεύθυνο και πρωταγωνιστικό ρόλο πρέπει να παίξουν τα 11.000 φαρμακεία της χώρας, που εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα και την ορθή διάθεση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Εγγύηση αποτελεί η αξιοπιστία του επιστήμονα φαρμακοποιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ