ΕΙΔΗΣΕΙΣ

NoDe Institute: Θερμή η ανταπόκριση στο εκπαιδευτικό σεμινάριο χειρουργικής κηλών

Για άλλη μια φορά, θερμή υπήρξε η ανταπόκριση των μελών της ιατρικής κοινότητας στο διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο της χειρουργικής των κηλών σε πτωματικά πρότυπα (Ηernia Cadaveric Course) που διοργάνωσε στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2021 το NoDe Institute (Network of Doctors’ Education) στο νοσοκομείο «Υγεία», με την ευγενική υποστήριξη της BD ΕΛΛΑΣ.

NoDe Institute: Θερμή η ανταπόκριση στο εκπαιδευτικό σεμινάριο χειρουργικής κηλών

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικευμένους χειρουργούς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος και περιλαμβάνει τη λαπαροσκοπική χειρουργική της βουβωνοκήλης (ΤΑΡΡ και ΤΕΡ) και της διαφραγματοκήλης (Hiatal Hernia), καθώς επίσης και της ανοικτής κοιλιοκήλης (TAR).

Το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο αποτελείτο τόσο από θεωρητικό μέρος (μικρές διαλέξεις και επεξηγηματικά βίντεο) όσο και πρακτικό μέρος (hands on).

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος του προγράμματος του διήμερου σεμιναρίου, Αναπληρωτής Διευθυντής ΣΤ΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, κ. Γιώργος Πανούσης, «το μεγάλο πλεονέκτημα του σεμιναρίου είναι ότι γίνεται σε πτωματικά πρότυπα που εξασφαλίζουν συνθήκες που προσομοιάζουν με τις πραγματικές, στις αίθουσες χειρουργείου του νοσοκομείου με τη βοήθεια απολύτως εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού και κάτω από την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, ο καθένας ειδικός στη τεχνική που διδάσκει».

«Με τον τρόπο αυτό οι εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι χειρουργούν ανά δύο και με ένα εκπαιδευτή σε κάθε επέμβαση, θα έχουν τη δυνατότητα με το τέλος του σεμιναρίου να εισαγάγουν τα βασικά βήματα των τεχνικών αυτών στη καθημερινή τους πρακτική», υπογραμμίζει ο κ. Πανούσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανώλης Τριποδιανός, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της BDI ΕΛΛΑΣ σημείωσε: «Η BD ΕΛΛΑΣ διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό της ιατρικής κοινότητας και στέκεται αρωγός σε δράσεις που συμβάλλουν στην προαγωγή της σύγχρονης και εξειδικευμένης ιατρικής γνώσης, με στόχο πάντα την προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το Νοde Institute, έναν φορέα που αποδεδειγμένα στηρίζει και προωθεί την εκπαίδευση των λειτουργών υγείας».

Η εκπαίδευση στα πτωματικά πρότυπα άφησε κατά γενική ομολογία τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευθούν στις νέες τεχνικές αποκατάστασης κηλών από καταξιωμένους και έμπειρους χειρουργούς. Αναλυτικότερα, εκπαιδευτές του προγράμματος ήταν οι κ.κ. Γ. Σταυρόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία, Γ. Αγιομαμίτης, Επιμελητής Χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο «Τζάνειο», Π. Χρυσοχέρης, Διευθυντής Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, Χ. Σπυρόπουλος, Διευθυντής της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής στη Γενική Κλινική Metropolitan, Α. Μαθιουλάκη, Επιμελήτρια της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του ΔΘΚΑ Υγεία και Α. Αντωνόπουλος, Επιμελητής Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής / Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Πεπτικού Συστήματος, Παχυσαρκίας και Διαβήτη του Metropolitan General.

Σχετικά με το NoDe Institute:

To NoDe Institute είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε για να προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένα μετεκπαιδευτικά προγράμματα στους λειτουργούς υγείας. Ο βασικός του στόχος ήταν, και παραμένει, η προαγωγή της ιατρικής εκπαίδευσης όλων των επιπέδων, μέσα από διεπιστημονικές ομάδες και διαδραστικά προγράμματα, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες.