ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοde Institute: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στη χειρουργική κηλών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο σεμινάριο σε πτωματικές κήλες που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Node Institute, με την υποστήριξη της BD.

Νοde Institute: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στη χειρουργική κηλών

H διημερίδα έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Υγεία και είχε σκοπό την εκπαίδευση ειδικευμένων, νέων χειρουργών από μια έμπειρη ομάδα χειρουργών του Νοσοκομείου.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, κ. Γ.Πανούσης, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος του προγράμματος του διήμερου σεμιναρίου, εξήγησε πως σκοπός ήταν να γίνει γνωστή η τεχνική λαπαροσκοπικής αποκατάστασης των κηλών και να μετεκπαιδευτούν χειρουργοί σε ελάχιστα επεμβατική τεχνική, προκειμένου να εφαρμοστεί στην πράξη.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως η εκπαίδευση έγινε σε πτωματικά πρότυπα (ανθρώπινους ιστούς) καθώς η πρακτική αυτή αποτελεί ό,τι πλησιέστερο στις πραγματικές συνθήκες επέμβασης στο ανθρώπινο σώμα, χωρίς όμως την αιμορραγία.

Την σπουδαιότητα αυτής της παραμέτρου τόνισαν εξίσου ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, κ. Α. Χαραλαμπόπουλος και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δ’ Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία, κ. Γ.Σταυρόπουλος οι οποίοι υπήρξαν εκπαιδευτές-χειρουργοί στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό course, σε μια σειρά διαφορετικών επεμβάσεων σε πτωματικές κήλες.

Συνοψίζοντας την σημασία αυτής της εκπαίδευσης σε νέους επιστήμονες, ο Διευθυντής Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, κ. Π.Χρυσοχέρης τόνισε πως το σεμινάριο αποσκοπεί στην μεταλαμπάδευση της γνώσης και της χειρουργικής εκπαίδευσης για όλον τον ιατρικό κόσμο. Τέτοιου είδους επιστημονικές συναντήσεις αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε οργανωμένο περιβάλλον και είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται τακτικά.

Η αποστολή του Node Institute του είναι η προσφορά εξειδικευμένων μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων στους λειτουργούς υγείας, με στόχο να προαχθεί η ιατρική εκπαίδευση όλων των επιπέδων, μέσα από διεπιστημονικές ομάδες και διαδραστικά προγράμματα, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες. Η BD υποστηρίζει πάντα τέτοιους είδους σημαντικές πρωτοβουλίες και στέκεται αρωγός στη σημαντική αυτή προσπάθεια για την ιατρική κοινότητα στην Ελλάδα.