Bayer: Στο επίκεντρο της δράσης είναι πάντα ο ασθενής

Τα σκευάσματα που παράγονται ενσωματώνοντας καινοτόμα χαρακτηριστικά βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας και των επιτευγμάτων της τεχνολογίας, σήμερα, προσφέρουν στον ασθενή σημαντικά οφέλη στην προσπάθεια αντιμετώπισης όσων τον καταβάλλουν.

Σε αυτό το πλαίσιο και υπό αυτό το πρίσμα, οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν την υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία και τη Δημόσια Υγεία, να φέρουν τον ασθενή στο προσκήνιο, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους, με σκοπό να βελτιώσουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο μέγιστο δυνατό: Παράγοντας εξειδικευμένα, καινοτόμα φάρμακα αλλά και παρέχοντας στον γιατρό πολλαπλές θεραπευτικές επιλογές, που θα μπορούν να ικανοποιούν, κάθε φορά, συγκεκριμένες ανάγκες.

Τομέας Φαρμάκων Bayer: Σημαντικά θεραπευτικά οφέλη για τους ασθενείς

Η Bayer, με ιστορία που ξεκινά από το 1881 και μετρά σχεδόν 140 χρόνια ζωής, βρίσκεται δίπλα στον ασθενή, ακολουθώντας κατά πόδας τις ιατροτεχνολογικές και φαρμακευτικές εξελίξεις. Με καινοτόμα προϊόντα, που ερευνά, αναπτύσσει, παρασκευάζει και διαθέτει, συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία ενός κόσμου με περισσότερες θεραπευτικές επιλογές. Παρέχοντας διαρκώς νέες προτάσεις για την πρόληψη, τη διάγνωση, την αντιμετώπιση και τη θεραπεία πληθώρας νοσημάτων, επιχειρεί με καθημερινή προσπάθεια να κάνει πραγματικότητα τον κόσμο που οραματίζεται από την ίδρυσή της: Έναν κόσμο που θα υποφέρει λιγότερο, με «Υγεία και Τροφή για Όλους».

ereunitria.jpg

Στόχος, τώρα, της Bayer Ελλάς είναι να διασφαλίσει ότι οι καινοτόμες, πρωτοποριακές λύσεις της σε διάφορους θεραπευτικούς τομείς, είναι προσβάσιμες από όλους τους κατοίκους της χώρας μας, από καθέναν και καθεμιά που τις έχει ανάγκη. Μέσα από τα προϊόντα της, άλλωστε και με τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλει έχει επιτύχει πρωτίστως να παρέχει σημαντικό θεραπευτικό όφελος στους ασθενείς. Από την άλλη πλευρά όμως έχει κατορθώσει να ικανοποιεί ταυτόχρονα και την ιατρική κοινότητα με τις αυξημένες απαιτήσεις για θεραπευτικές επιλογές. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι βασικό κομμάτι της αποστολής της είναι και ο εξορθολογισμός της δαπάνης για την υγεία, μέσω της υγιούς σχέσης με τους ασφαλιστικούς φορείς.

Οι τομείς ανάπτυξης καινοτόμων φαρμάκων της Bayer

Καρδιολογία, αιματολογία, οφθαλμολογία, ογκολογία, γυναικολογία και ακτινολογία είναι οι τομείς στους οποίους αναπτύσσονται κατά κύριο λόγο τα εξειδικευμένα, καινοτόμα φάρμακα και τεχνολογικά επιτεύγματα της Bayer.

Κάτι που πιθανόν δεν γνωρίζαμε καλά, είναι το τμήμα Ακτινολογίας της Bayer, το οποίο αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή εγχυτών σκιαγραφικών μέσων για διάγνωση και εφαρμογή θεραπείας, μέσω αξονικής τομογραφίας, μαγνητικής τομογραφίας ή μοριακής απεικόνισης, καθώς και αναλώσιμα και τεχνική υποστήριξη για τα συστήματα αυτά.

dna.jpg

Όσο αφορά στις θεραπευτικές λύσεις, στη χώρα μας, η Bayer Ελλάς διαθέτει όλα τα προϊόντα της Bayer AG που έχουν λάβει έγκριση από τις Ελληνικές Ρυθμιστικές Αρχές (π.χ. ΕΟΦ) και τα οποία αποτελούν θεραπείες κυρίως για τις ακόλουθες κλινικές καταστάσεις:

  • Καρδιαγγειακά και αιματολογικά νοσήματα
  • Διάφοροι τύποι καρκίνου
  • Οφθαλμολογικές διαταραχές
  • Αντισύλληψη και γυναικολογικά νοσήματα

Αυτή η διάθεση προϊόντων στον χώρο της Υγείας γίνεται με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της κατάστασης του ασθενούς, ως προς την ποιότητα της ζωής του, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης νέων καινοτόμων προϊόντων και θεραπευτικών προσεγγίσεων, αλλά και με διαρκή εξέλιξη των ήδη υπαρχουσών. Η Bayer, στην προσπάθειά της αυτή, διαθέτει έναν πολύτιμο «σύμμαχο», που δεν είναι άλλος από την πλέον των εκατό ετών εμπειρία της στον χώρο του φαρμάκου και της Υγείας γενικά.

Andreas Pollner: Οι ασθενείς να βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο της έρευνας

Ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος & Senior Bayer Representative στην Ελλάδα, κύριος Αndreas Pollner, επισημαίνει πως η ανάπτυξη των νέων φαρμάκων στις μέρες μας έχει εξελιχθεί σε μια εντελώς διαφορετική διαδικασία και οι εταιρείες επενδύουν σθεναρά σε κλινικές δοκιμές, οι οποίες αποτελούν τον φάρο της καινοτομίας στην παροχή υπηρεσιών υγείας. «Όσο ποιοτικότερα και πιο αξιόπιστα είναι τα δεδομένα που συλλέγονται τόσο ταχύτερα θα φτάνουμε στη λύση των όποιων προβλημάτων καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να λειτουργούν πάντα σε αγαστή συνεργασία για να διασφαλίζεται η καλύτερη φροντίδα των ασθενών», ανέφερε χαρακτηριστικά σε πρόσφατες δηλώσεις του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως σημαντικό μέλημα της Βayer Ελλάς είναι o ασθενής και η τοποθέτηση του στο επίκεντρο, καθώς αυτό αποτελεί το «κλειδί» για τη βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εν γένει: «Οι ασθενείς θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο της έρευνας. Για το λόγο αυτό, πέρα από την έρευνα που πραγματοποιούμε και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων εντός του οργανισμού, αναπτύσσουμε και υποστηρίζουμε ένα αριθμό πρωτοβουλιών, όπως προγράμματα ανοικτής καινοτομίας, προγράμματα ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων που ασχολούνται με την ψηφιακή υγεία, εκπαιδευτικά προγράμματα για την εξέλιξη της κλινικής πρακτικής αλλά και την ενίσχυση της κλινικής έρευνας, ώστε να συμβάλλουμε στην πραγματοποίηση του οράματος μας «Υγεία για Όλους», πρόσθεσε ο ίδιος.

ergastirio.jpg

Σε έναν κόσμο στον οποίο προσφέρονται ολοένα και περισσότερες, αρτιότερες και πληρέστερες λύσεις σε όλα τα πεδία, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η βελτίωσή της στον μέγιστο δυνατό βαθμό αποτελεί προτεραιότητα για εταιρείες με ιστορική, διεθνή παρουσία, όπως η Bayer. Ο Τομέας Φαρμάκων Bayer προσφέρει σημαντικά θεραπευτικά οφέλη για τους ασθενείς, με μία ολιστική προσέγγιση και στόχο τη βελτίωση της ζωής όλων μας.