ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Θα λήξει” - Καμπάνια του GIVMED για τη δωρεά φαρμάκων

Θα λήξει. Μην αφήσεις να λήξει και η ευκαιρία να σώσει κάποιον που το έχει ανάγκη. Δώρισε τα φάρμακα που δε χρειάζεσαι.

“Θα λήξει” - Καμπάνια του GIVMED για τη δωρεά φαρμάκων

Σχεδόν 2.000.000 συνάνθρωποί μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως τα φάρμακα. Την ίδια στιγμή, 34.000.000 κουτιά φαρμάκων κάθε χρόνο στην Ελλάδα λήγουν και πετιούνται αχρησιμοποίητα.

Από τη μία πλευρά παρατηρείται το κοινωνικό πρόβλημα, η έλλειψη πρόσβασης σε φάρμακα για εκατομμύρια ανθρώπους. Από την άλλη, φάρμακα λήγουν και πετιούνται προκαλώντας ρύπανση του περιβάλλοντος από φαρμακευτικές ουσίες. Στο GIVMED γίνεται προσπάθεια να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα.

Με τη νέα καμπάνια "Θα λήξει." στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η παρακίνηση όσων έχουν φάρμακα ή/και προϊόντα υγείας που δε χρειάζονται, να τα δωρίσουν σε ένα σημείο δωρεάς κοντά τους.

Ο τρόπος είναι απλός:

  1. Μέσα από τον χάρτη με τα 153 σημεία δωρεάς σε όλη την Ελλάδα: https://givmed.org/el/dorea-farmakon/. Μπορεί κανείς να αναζητήσει την περιοχή του, να βρει το κοντινότερο σημείο δωρεάς και να παραδώσει τα φάρμακα/προϊόντα υγείας που δε χρειάζεται.
  2. Εναλλακτικά, μπορεί να καλέσει στην τηλεφωνική γραμμή, 210 300 7222 και μέλος της ομάδας του GIVMED θα παρέχει την απαραίτητη καθοδήγηση.

* Σημείωση: Πριν την παράδοση των φαρμάκων/προϊόντων υγείας στο κοντινότερο σημείο δωρεάς, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προϋποθέσεις δωρεάς, ποια είδη δηλαδή μπορούν να δωρηθούν και ποια όχι.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας - The Hellenic Initiative και στον πυρήνα της βρίσκεται το παρακάτω video που θα προβληθεί σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς ως κοινωνικό μήνυμα.


Λίγα λόγια για το GIVMED

Το GIVMED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, που εξασφαλίζει την πρόσβαση κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε φάρμακα (ηλικιωμένους, παιδιά, άπορους, πρόσφυγες, ψυχικά ασθενείς). Ιδρύθηκε τον Μάρτιο 2016 και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει συνολικά 555.000 κουτιά φαρμάκων και προϊόντων υγείας, αξίας 3.746.000 ευρώ μέσω ενός δικτύου 153 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς.



*Το GIVMED αναλαμβάνει τον ηλεκτρονικό συντονισμό των δωρεών και όχι την αποθήκευση, παράδοση ή τον έλεγχο των φαρμάκων.