ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κόλπο με το κερί και άλλοι οικολογικοί τρόποι για να διώξετε τις μύγες από το σπίτι

Οι μύγες στο σπίτι μπορεί όχι μόνο να είναι ενοχλητικές, αλλά και επικίνδυνες για την υγεία. Για να απαλλαγείτε από αυτά τα έντομα ανακαλύψαμε τη μέθοδο για να τις αποτρέψετε από την ιδιοκτησία σας.

Το κόλπο με το κερί και άλλοι οικολογικοί τρόποι για να διώξετε τις μύγες από το σπίτι

Κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες στα περισσότερα σπίτια κυκλοφορούν μύγες. Εισβάλουν στο σπίτι από τα ανοιχτά παράθυρα και τις πόρτες αναζητώντας τροφή. Οι κοινές οικιακές μύγες έλκονται από σάπια ύλη, όπως το κρέας, ενώ οι φρουτόμυγες λατρεύουν τα υπερώριμα φρούτα και τα ζαχαρούχα ποτά. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους τα νοικοκυριά μπορούν να κρατήσουν τις μύγες έξω από τα σπίτια τους αυτό το καλοκαίρι.

Όπως είναι γνωστό διάφορες ασθένειες μεταδίδονται από τις μύγες, όπως η χολέρα, η σαλμονέλα και η φυματίωση.

Για να αποτρέψουν την είσοδό τους στα σπίτια τους, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τι τις έλκει και τι τις απωθεί.

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος αιχμής καθώς είναι περισσότερο ενεργές ενώ αναπαράγονται γρήγορα.

Μια οικιακή μύγα έλκεται κυρίως από τα σκουπίδια, τη βρωμιά και τα απόβλητα οργανικής ύλης. Τρώνε ό,τι συνήθως υπάρχει στον κάδο απορριμμάτων σας όπως σάπια προϊόντα και υπολείμματα τροφών.

Οι κηλίδες (τα σημάδια) από το σώμα των άλλων μυγών προσελκύουν επίσης τις οικιακές μύγες. Καθαρίστε τα αμέσως αν δείτε κάποια στο σπίτι σας.

Οι ληγμένοι χυμοί, οι χυμένοι χυμοί και τα φρούτα που σαπίζουν προσελκύουν μύγες όπως και τα γλυκά και τα υγρά που έχουν υποστεί ζύμωση.

Το κόλπο με το κερί

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις μύγες είναι να δοκιμάσετε το κόλπο με το κερί. Θα χρειαστείτε ένα κερί, ένα πιάτο και λίγο νερό.

Ανάψτε το κερί και τοποθετήστε το στη μέση του πιάτου. Προσθέστε λίγο νερό και τοποθετήστε το στο κέντρο του πιάτου. Στη συνέχεια, σβήστε τα φώτα σας και περιμένετε υπομονετικά. Επειδή οι μύγες έλκονται από το φως και θα πνιγούν στο νερό.

Η μέθοδος με το μηλόξυδο

Μια άλλη μέθοδος είναι να στήσετε ένα δόλωμα με ξύδι. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά το μείγμα προκειμένου να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ.

Οι παγίδες με ζάχαρη θα προσελκύσουν τα δυσάρεστα έντομα και θα πεθάνουν μόλις έρθουν σε επαφή με το διάλυμα

Η παγίδα με ένα φρούτο

Μια τελευταία οικολογική μέθοδος είναι η χρήση ενός κομματιού φρούτου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτυχημένη παγίδα για τις μύγες.

Βάλτε ένα φρούτο σε ένα μπολ, καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη και, τέλος, ανοίξτε μερικές τρύπες. Καθώς τα φρούτα που σαπίζουν τα δελεάζουν, τα έντομα μπαίνουν στις τρύπες και δεν βγαίνουν έξω. Μόλις παγιδευτούν, μπορείτε να ξεφορτωθείτε τόσο το φρούτο όσο και τις μύγες.

Χρήσιμες συμβουλές

Να πετάτε τακτικά τα σκουπίδια, ακόμα κι αν η σακούλα στον κάδο δεν είναι γεμάτη. Ειδικά αν μόλις φτιάξατε φρέσκια σαλάτα και έχετε απομεινάρια στα σκουπίδια σας, μην περιμένετε σε καμία περίπτωση μέχρι την επόμενη μέρα.

Να ξεπλένετε τακτικά τις αποχετεύσεις σας. Αξίζει τον κόπο να επενδύσετε σε μια συσκευή που θα σας βοηθάει να συλλέξετε τυχόν ψίχουλα και υπολείμματα φαγητού από το να κατεβαίνουν στους σωλήνες όπου είναι πολύ πιο δύσκολο να τις καθαρίσετε.