ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς μπορείτε να κρατήσετε ζουμερά και φρέσκα τα σταφύλια στο ψυγείο μέχρι και 4 εβδομάδες

Τα σταφύλια είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα της καλοκαιρινής περιόδου. Πώς όμως μπορούμε να τα διατηρήσουμε φρέσκα για αρκετά μεγάλο διάστημα χωρίς να ζαρώσουν και στη συνέχεια να μουχλιάσουν;

Πώς μπορείτε να κρατήσετε ζουμερά και φρέσκα τα σταφύλια στο ψυγείο μέχρι και 4 εβδομάδες

Έχοντας επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ με ένα συσκευασμένο πακέτο ή σακούλα σταφυλιών, τα αποθηκεύουμε είτε στη φρουτιέρα, είτε στο ψυγείο. Αν τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο, μπορούν να διαρκέσουν από πέντε έως 10 ημέρες. Πώς όμως μπορείτε να παρατείνετε τη συντήρησή τους;

Στα σούπερ μάρκετ τα σταφύλια θα τα βρείτε σε πλαστικό σκαφάκι ή μέσα σε κιβώτιο για να διαλέξετε εσείς τα σταφύλια της αρεσκείας σας.

Πολλά νοικοκυριά τείνουν να πλένουν τα σταφύλια πριν τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι η ενδεδειγμένη για να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς μαζεύουν υγρασία και σαπίζουν.

Τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρηθούν περισσότερο;

Κάποιοι προτείνουν να φυλάσσονται τα σταφύλια στη σακούλα ή στη συσκευασία που πουλήθηκαν.

Σε πολλά σούπερ μάρκετ η πλαστική συσκευασία έχει μικρές τρύπες που επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί μέσα από τα φρούτα. Καλό θα ήταν να τα αποθηκεύσετε έτσι στο ψυγείο σας καθώς ο αέρας κυκλοφορεί εσωτερικά διατηρώντας την φρεσκάδα των σταφυλιών για μεγαλύτερο διάστημα.

Συνήθως, τα συρτάρια λαχανικών και φρούτων είναι το ιδανικό σημείο αποθήκευσης. Όμως αν δεν υπάρχει χώρος βάλτε τα στο κάτω ράφι. Η ροή αέρα και η ψύξη του ψυγείου θα βοηθήσουν στη διατήρηση των φρούτων για περίπου τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

stafylia

Η φύλαξη σε δοχείο

Μια λύση είναι να μαζέψετε τα σταφύλια ειδικότερα αν υπάρχουν ρόγες και να τις τοποθετήσετε σε ένα δοχείο αεροστεγές γεμάτο νερό. Αν και δεν το δοκιμάσαμε οι ειδικοί ισχυρίζονται πως μπορούν έτσι να κρατηθούν για ένα μήνα χωρίς καν να χρειαστεί να αλλάξετε το νερό τους.

Φυσικά, μπορείτε και να τα καταψύξετε είτε να τα αναμίξετε σε smoothies για να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων.