Τουρισμός 2022 : Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση τουριστών στις Κυκλάδες

Η προσέλευση τουριστών στα ελληνικά νησιά και κυρίως στις Κυκλάδες ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις το φετινό καλοκαίρι. Τα ξενοδοχεία σε Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και οι μαγευτικές παραλίες στα νησιά των κυκλάδων αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες από κάθε μεριά του πλανήτη. Τα γαλάζια νερά των ελληνικών θαλασσών αποτελούν κορυφαίο προορισμό για celebrities της show biz και αστέρες του παγκόσμιου αθλητισμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στα 5 κορυφαία τουριστικά brands σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2019 υπήρξε σύμφωνα με τις στατιστικές μελέτες χρονιά σταθμός για τον ελληνικό τουρισμό. Τα έσοδα ξεπέρασαν τα 18 δις ευρώ και οι αφίξεις ήταν περισσότερες από 30 εκατομμύρια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η έξαρση της Πανδημίας του Κορονοϊού τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαν βάλει φρένο στις διαθέσεις του κόσμου για καλοκαιρινές αποδράσεις. Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις πλήγωσαν σημαντικά τις τουριστικές επιχειρήσεις και έφεραν στο ναδίρ τα έσοδα για τους επιχειρηματίες του χώρου. Ωστόσο αυτά φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν με τον τουρισμό να αποτελεί και πάλι τη ναυαρχίδα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τη Telegraph η Μύκονος αποτελεί ένα από τα 20 νησιά της Μεσογείου που πρέπει να επισκεφτεί ένας τουρίστας στις καλοκαιρινές του διακοπές. Οι Βρετανοί δημοσιογράφοι έχουν χωρίσει μάλιστα σε κατηγορίες τους 20 must visit προορισμούς για αυτό το καλοκαίρι. Η Μύκονος είναι δημοφιλής για τα ξέφρενα πάρτι και την ανεξάντλητη διασκέδαση σε πλαζ και νυχτερινά κλαμπ. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να απουσιάζει από τη σχετική κατηγορία όπου μαζί με την ισπανική Ίμπιζα αποτελούν τα νησιά με την καλύτερη διασκέδαση.

Το νησί των Ανέμων παρουσιάζει αυξημένο όγκο αναζητήσεων όσον αφορά τη διαμονή. Βρίσκεται ανάμεσα στις top επιλογές των τουριστών από χώρες όπως η Ιταλία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία. Τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο όταν οι κορυφαίες χώρες σε αναζητήσεις παγκοσμίως έχουν την προσοχή τους στραμμένη επάνω σου.

Τι και αν ο Ιούλιος του 2022 έκλεισε με θετικό πρόσημο όσον αφορά την επισκεψιμότητα και τα επίπεδα κρατήσεων στη Μύκονο. Το come back από την Πανδημία του Κορονοϊού έχει επιτευχθεί με τα νούμερα να αγγίζουν και ενδεχομένως να ξεπεράσουν αυτά του 2019! Τα τελευταία χρόνια οι κρατήσεις του Αυγούστου δεν είναι προγραμματισμένες από καιρό. Αυτό μπορεί να ενέχει ένα μεγάλο ποσοστό κινδύνου για τις επιχειρήσεις του νησιού ωστόσο οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αποζημιώνουν στο έπακρο όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό στο νησί.

Κυκλάδες δεν είναι όμως μόνο η Μύκονος. Η Σαντορίνη αποτελεί ένα ακόμα ελληνικό νησί που πρωταγωνιστεί στις επιλογές των ξένων και όχι μόνο τουριστών αυτό το καλοκαίρι. Όχι μόνο κατάφερε να διατηρήσει τα νούμερά της σε σχέση με το 2019 αλλά σημείωσε αύξηση κρατήσεων και επισκεψιμότητας λίγους μόλις μήνες μετά την έξοδο από την Πανδημία. Για τον Αύγουστο μάλιστα η πληρότητα στο νησί της Σαντορίνης αγγίζει το 100% με τους επιχειρηματίες του τόπου να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Η Σαντορίνη μαζί τη Νάξο και την Πάρο ξεχωρίζουν με τις φετινές τους επιδόσεις όσον αφορά το σκέλος των αφίξεων. Γίνεται παράλληλα μία μεγάλη προσπάθεια να χαρακτηριστούν ως Luxury προορισμοί προσελκύοντας όλο και περισσότερους celebrities στις πανέμορφες παραλίες τους.