ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κ. Τσιώτος και η ομάδα του ανεβάζουν τον πήχη της ελληνικής παγκρεατικής χειρουργικής

Από το 2010, ο κ. Γρηγόρης Τσιώτος, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παγκρέατος και Διευθυντής Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ-ΥΓΕΙΑ, πρωτοπορεί επί ελληνικού εδάφους στις επεμβάσεις του καρκίνου του παγκρέατος,  μετατρέποντας τους αποκαλούμενους «ανεγχείρητους» όγκους του παγκρέατος σε εγχειρήσιμους.  Την μακρόχρονη αφοσίωση και χειρουργική εμπειρία  του κ. Τσιώτου και της ομάδας του στις εξειδικευμένες και απαιτητικές αυτές επεμβάσεις έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα δημοσίευση στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Frontiers in Surgery».

Ο κ. Τσιώτος και η ομάδα του ανεβάζουν τον πήχη της ελληνικής παγκρεατικής χειρουργικής

Η δημοσίευση αφορά 40 ασθενείς που χειρουργήθηκαν από τον Ιανουάριο 2014 έως τον Οκτώβριο 2021 και τα αποτελέσματα όχι απλά εντάσσονται εντός των διεθνώς απαραίτητων ποιοτικών ορίων, αλλά σε πάρα πολλές παραμέτρους αξιολόγησης ξεπερνούν τα διεθνή κριτήρια αναφοράς (benchmark outcomes).

Στο σημείο αυτό κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι τα διεθνή κριτήρια αναφοράς (benchmark outcomes) θεσπίζονται από τους κορυφαίους παγκοσμίως χειρουργούς παγκρέατος, θέτοντας τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, προκειμένου να επιτρέπεται η πραγματοποίηση τέτοιων απαιτητικών και δυνητικά επικίνδυνων επεμβάσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr