Ουρολοίμωξη: Η λύση είναι στην πρόληψη

Για να απολαύσουμε λοιπόν ξέγνοιαστα το καλοκαίρι, χωρίς καμία ενόχληση, δημιουργούμε μία ασπίδα προστασίας για να αποφύγουμε την ουρολοίμωξη, ενώ αν δεν τα καταφέρουμε, πάντα υπάρχουν τρόποι να την αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο.

Οι ειδικοί τονίζουν πως το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα, η άμμος και η ηλιοθεραπεία με βρεγμένο μαγιό αποτελούν παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο γυναικολογικών λοιμώξεων, όπως είναι η κολπίτιδα, η τραχηλίτιδα ή η ουρολοίμωξη. Υπάρχουν όμως τρόποι, οι οποίοι βοηθούν να προστατεύσουμε το σώμα μας αποτελεσματικά και να χαρούμε αυτή την ηλιόλουστη εποχή χωρίς φόβο! Ποιοι είναι αυτοί;

3+ 1 τρόποι για να προλάβεις την ουρολοίμωξη

  1. Επισκεπτόμαστε τον γυναικολόγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού για ένα check- up.
  2. Δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στα συμπτώματα και παρατηρούμε το σώμα μας.
  3. Προλαμβάνουμε την ουρολοίμωξη, αν έχουμε σχετικό ιστορικό.
  4. Τηρούμε αυστηρά τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής.

Η ουρολοίμωξη αποτελεί μία μορφή λοίμωξης, η οποία παρουσιάζεται στην περιοχή του ουροποιητικού συστήματος.Παρατηρείται περισσότερο στις γυναίκες εξαιτίας της ανατομίας τους και οι πιο γνωστοί τύποι ουρολοίμωξης είναι η οξεία κυστίτιδα (στην ουροδόχο κύστη) και η ουρηθρίτιδα (στην ουρήθρα). Ως πιο σοβαρές θεωρούνται οι λοιμώξεις του ανώτερου ουροποιητικού συστήματος (πυελονεφρίτιδα, σπειραματονεφρίτιδα).

Σε κάθε περίπτωση καλούμαστε να παρατηρούμε τα συμπτώματα και να εντοπίζουμε τις αλλαγές στο σώμα μας. Τα πιο συχνά συμπτώματα της ουρολοίμωξης είναι:

  • Συχνοουρία
  • Ενόχληση, τσούξιμο ή πόνος κατά την ούρηση
  • Θολά ούρα/ κάποια αλλαγή στο χρώμα των ούρων
  • Πυρετός (σπάνιο σύμπτωμα ουρολοίμωξης)
  • Άλγος στην πύελο (σπάνιο σύμπτωμα ουρολοίμωξης)

Αν έχουμε ιστορικό ουρολοιμώξεων και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα μέσα στα χρόνια, τότε ενημερώνουμε τον γυναικολόγο μας και ζητούμε την κατάλληλη πρόταση για αποδοτική πρόληψη αλλά και γρήγορη αντιμετώπιση. Τέλος δεν αμελούμε να φροντίζουμε το σώμα μας, με τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Αλλάζουμε μαγιό μετά τη θάλασσα, φοράμε άνετα μαγιό με φιλικά για την επιδερμίδα μας υφάσματα και προσέχουμε να μην καθόμαστε με το μαγιό κατευθείαν πάνω στην άμμο. Παράλληλα πλένουμε καλά τα χέρια μας πριν και μετά τη χρήση της τουαλέτας, ενώ αν χρησιμοποιούμε ταμπόν κατά τις δύσκολες ημέρες του μήνα, το αλλάζουμε τουλάχιστον κάθε πέντε ώρες.

WELLCON-cystanil-2.png

Cystanil για υψηλή προστασία με φυσικό τρόπο

Το Cystanil αποτελεί τον κατάλληλο σύμμαχο σας στην πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ουρολοίμωξης. Περιέχει 100% βιοενεργή D- Μαννόζη (D-Mannose), ένα φυσικό εκχύλισμα καθαρού μονοσακχαρίτη, που υπάρχει σε μικρή ποσότητα σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Το συγκεκριμένο εκχύλισμα έχει ισχυρή δράση ενάντια στο κολοβακτηρίδιο E.coli, στο οποίο οφείλονται τουλάχιστον το 90% των περιπτώσεων ουρολοίμωξης.

H D-Μαννόζη διακόπτει τον μηχανισμό λοίμωξης, αναστέλλοντας πλήρως την ικανότητα προσκόλλησης του E.coli στο επιθήλιο του ουροποιητικού συστήματος. Τα μόρια D-Μαννόζης λόγω μεγαλύτερης εκλεκτικότητας, δεσμεύονται από τους υποδοχείς του βακτηριδίου και τους μπλοκάρουν, διακόπτοντας έτσι την ικανότητα προσκόλλησής τους στην ουροδόχο κύστη. Στη συνέχεια τα βακτηρίδια αποβάλλονται με τη διαδικασία της ούρησης. Τόσο απλά και τόσο φυσικά!

Το Cystanil, παρέχει άμεση ανακούφιση της έντασης των συμπτωμάτων της κυστίτιδας μέσα σε 48 ώρες. Πολλές γυναίκες αναφέρουν βελτίωση ακόμη και μέσα στο πρώτο 24ωρο!Η προληπτική χρήση D-Μαννόζηςμπορεί να μειώσει σημαντικά τις υποτροπέςκαι την επανεμφάνιση των συμπτωμάτων της κυστίτιδας. Η D-Μαννόζη μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα ή μετά την χρήση αντιβίωσης, για αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κυστίτιδας και πρόληψή των υποτροπών. Δεν δημιουργεί ανθεκτικά στελέχη μικροβίων και δεν επηρεάζει τη φυσιολογική χλωρίδα, όπως συμβαίνει συνήθως με την αντιβίωση.

Λόγω της φυσικής σύνθεσής είναι απόλυτα ασφαλές για μακροχρόνια προφυλακτική χρήση. Κατάλληλο κατά την κύηση, τον θηλασμό, για παιδιά και για γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο θεράπων γιατρός σας, θα σας υποδείξει την πιο κατάλληλη και ασφαλέστερη θεραπεία στην αντιμετώπιση και πρόληψη της ουρολοίμωξης.

Goodtoknow:Η D-Μαννόζη δε μεταβολίζεται στο σώμα κι έτσι δεν επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα αλλά και το σωματικό βάρος.

To Cystanil είναι 100% ελληνικό προϊόν και θα το βρείτε στα φαρμακεία από την φαρμακευτική εταιρεία WELLCON.

Πληροφορίες
www.cystanil.gr

Wellcon Pharmaceuticals

τηλ.: +30 210 777 0918
email: info@wellcon.gr
www.welcon.gr