ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Αίματος δημιουργεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Τράπεζα Αίματος δημιουργεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), προκειμένου, «αν χρειαστεί, να στηρίξουμε όσους συναδέλφους, μέλη των οικογενειών τους και συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη από αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής».

Τράπεζα Αίματος δημιουργεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Παράλληλα, η ΕΔΕ μεθαύριο Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 πραγματοποιεί την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία.

Συγκεκριμένα, η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως σωματείο με συνταγματική κατοχύρωση, σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της. Οι δράσεις της διαπνέονται από τις αναλλοίωτες πανανθρώπινες αξίες. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος της ΕνΔΕ, προκειμένου, αν χρειαστεί, να στηρίξουμε όσους συναδέλφους, μέλη των οικογενειών τους και συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη από αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής.

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2023 και ώρες 09:00 έως 13:00, από την εξωτερική μονάδα αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ» στο Εφετείο Αθηνών (αίθουσα Δ1, ισόγειο). Όποιοι συνάδελφοι επιθυμούν και δύνανται να στηρίξουν την εθελοντική προσφορά αίματος παρακαλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία τους καθώς και την ώρα προσέλευσής τους προς αιμοληψία στη Γραμματεία της Ένωσης (e-mail: endikeis@otenet.gr, τηλ.: 213 2156114).

Οι συνάδελφοι που διαμένουν και υπηρετούν εκτός Αθηνών μπορούν να μεταβούν σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο προς αιμοδοσία αναφέροντας ότι προσφέρουν αίμα για την ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Υπεύθυνος για τη διαχείριση της Τράπεζας Αίματος ορίζεται ο συνάδελφος Μάνος Φωτάκης, Ειρηνοδίκης, πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕνΔΕ. Προσκαλούμε τους συναδέλφους να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια της Ένωσης».