ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναζητούσαν επί τρεις ώρες αξονικό τομογράφο για 6χρονο τραυματία

Ποινικές ευθύνες ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την περιπέτεια που βίωσαν 6χρονος τραυματίας και οι γονείς του αναζητώντας επί τρεις ώρες αξονικό τομογράφο σε νοσοκομεία της πόλης, προκειμένου να υποβληθεί το παιδί σε εξέταση και να εκτιμηθεί η κατάστασή του.

Αναζητούσαν επί τρεις ώρες αξονικό τομογράφο για 6χρονο τραυματία

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Σμυρνή διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο και της παράβασης καθήκοντος. Κατά πληροφορίες, η ποινική έρευνα φέρεται να στρέφεται κατά των υπευθύνων του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε αρχικά το παιδί.

Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι, το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από πτώση με το πατίνι του, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμορραγεί από το αφτί. Όπως κατήγγειλε ο πατέρας του, η περιπέτεια ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου ο 6χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο. Εκεί, όμως, ο αξονικός τομογράφος ήταν χαλασμένος και οι γιατροί αποφάσισαν να το στείλουν στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, όπου όμως δεν υπάρχουν πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών. Το αγόρι επέστρεψε στο Ιπποκράτειο και τελικά αποφασίστηκε να πάει σε ιδιωτική κλινική, με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η απαραίτητη εξέταση. Σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών, το παιδί υπέστη κάκωση στο λιθοειδές οστό και νοσηλεύτηκε, εκτός κινδύνου, στο Ιπποκράτειο απ' όπου πήρε εξιτήριο στα μέσα της εβδομάδας.

Για την ίδια υπόθεση διατάχθηκε και πειθαρχική έρευνα από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης.