cancer-support.com: Η La Roche-Posay δίπλα στους ογκολογικούς ασθενείς για τη φροντίδα του δέρματος

Οι ασθενείς με καρκίνο έχουν ανάγκη υποστηρικτικής φροντίδας, πέραν της στοχευμένης θεραπείας που θα αντιμετωπίσει τον καρκίνο αυτόν καθεαυτόν και μάλιστα τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά, καθώς οι θεραπείες ενδέχεται να επηρεάσουν πολλούς τομείς.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 95%[1] των ογκολογικών ασθενών αντιμετωπίζει σοβαρά δερματικά προβλήματα (κνησμό, αίσθηση καύσου, έντονη ξηρότητα, ρωγμές, φλεγμονή στα νύχια, τριχόπτωση και μετεγχειρητικές ουλές) ως άμεσο αποτέλεσμα της ογκολογικής θεραπείας. Κάποια από τα προβλήματα αυτά μάλιστα είναι τόσο έντονα, που μπορούν να οδηγήσουν τους ασθενείς να επιβραδύνουν ή ακόμη και να διακόψουν εντελώς τη θεραπεία τους: Έως και το 76% των ογκολογικών ασθενών αναγκάζεται να μειώσει τη δόση της θεραπείας, λόγω των δερματικών ανεπιθύμητων ενεργειών[2].

Σύμφωνα με έρευνες και στατιστικές, σήμερα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες νόσησης με καρκίνο για έναν στους πέντε άνδρες και μία στις έξι γυναίκες[3]. Η ασθένεια θα επηρεάζει γενικότερα τη ζωή και τον οργανισμό τους και για τον λόγο αυτό, απαιτείται η ολιστική της προσέγγιση και η υποστηρικτική φροντίδα, παράλληλα της θεραπείας: Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως το 80% των ασθενών επιβεβαιώνει ότι η υποστηρικτική φροντίδα βοήθησε στη διαχείριση της νόσου[4].

cancer–support.com: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της La Roche-Posay για την υποστηρικτική φροντίδα ασθενών με καρκίνο

image2.jpg

Την ανάγκη αυτή των ασθενών αντιλαμβάνεται πλήρως η La Roche-Posay, αποστολή της οποίας είναι να προσφέρει δερματολογικές λύσεις φροντίδας με ουσιαστικά αποτελέσματα, για καθέναν που το χρειάζεται. Εφαρμόζοντας απλά πρωτόκολλα δερματικής φροντίδας, όπως ο καθαρισμός, η ενυδάτωση και η προστασία και κλινικά αποδεδειγμένες δερματολογικές λύσεις, η LA ROCHE-POSAY προσφέρει λύσεις στους ογκολογικούς ασθενείς. Ενδεικτικά:

  • Το CICAPLAST BAUME B5+, κατάλληλο για πολύ ξηρές, ερεθισμένες περιοχές και ευαίσθητο δέρμα. Βοηθά στην επούλωση των ουλών μετά από χειρουργικές επεμβάσεις και ακτινοθεραπείες.
Untitled1.jpg
  • Το LIPIKAR BAUME AP+M, ιδανικό για πολύ ξηρό δέρμα. Αποκαθιστά τη λειτουργία του Επιδερμιδικού φραγμού, μετά από τις ογκολογικές θεραπείες.
Untitled2.jpg
  • Το ANTHELIOS 100KA+MED, με πολύ ευρύ φάσμα ηλιοπροστασίας για την πρόληψη της κυτταρικής βλάβης και της φωτοευαισθητοποίησης από την ογκολογική θεραπεία.
Untitled3.jpg

Το κρίσιμο ζητούμενο όμως είναι οι ασθενείς και οι φροντιστές τους να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι, προκειμένου να αναζητήσουν και να εφαρμόσουν τις λύσεις αυτές. Έτσι, η La Roche-Posay, στο πλαίσιο του προγράμματός της «Fight With Care», δημιούργησε την πρώτη πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης και προσφοράς, www.cancer-support.com, μέσω της οποίας καθένας από εμάς μπορεί να ενημερώνεται για την υποστηρικτική φροντίδα προς τους ασθενείς με καρκίνο και παράλληλα, να προσφέρει, απλώς παρακολουθώντας τέσσερις εκπαιδευτικές ενότητες, μέσα ακόμα και σε 15 λεπτά.

Στο cancer-support.com, βρίσκουμε απλοποιημένες, βασικές πληροφορίες σχετικά με την ολιστική υποστηρικτική φροντίδα μέσα από σύντομα, εύπεπτα και κατανοητά μαθήματα που όμως μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο. Τα μαθήματα δεν πραγματεύονται μόνο την υποστηρικτική φροντίδα, καθώς περιλαμβάνουν επίσης πολύτιμες συμβουλές σχετικά με την ψυχική υγεία, την εργασία κατά τη διάρκεια του καρκίνου, τη διατροφή και τη διαχείριση της κόπωσης και του πόνου.

Για κάθε εκπαιδευτική συνεδρία που πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας, η La Roche-Posay προσφέρει 1€ και συνολικά 10.000€ στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ»* και με αυτόν τον τρόπο, γινόμαστε όλοι υποστηρικτές των ασθενών που μάχονται τον καρκίνο, επιδιώκοντας να διατηρήσουν και να βελτιώσουν όσο είναι εφικτό, την ποιότητα της ζωής τους. Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους της εταιρείας, όπως είναι η Πολυεθνική Ένωση Υποστηρικτικής Φροντίδας στον Καρκίνο (MASCC), η Γαλλόφωνη Ένωση για την Υποστηρικτική Φροντίδα στην Ογκολογία (AFSOS) και η Διεθνής Ένωση Κατά του Καρκίνου (UICC).

image6.jpg

Η La Roche-Pasay στηρίζει διαχρονικά τους ογκολογικούς ασθενείς

Η στήριξη της La Roche-Posay προς τους ογκολογικούς ασθενείς είναι διαχρονική και διαρκεί ήδη περισσότερα από 25 χρόνια, καθώς η εταιρεία ανήκει στον Όμιλο L’Oréal, ο οποίος έχει υπογράψει τη δέσμευση Working with Cancer (Δουλεύοντας με Καρκίνο). Έτσι, το brand συνεισφέρει συνεχώς στην ενίσχυση της επιστημονικής γνώσης γύρω από τις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες και προσφέρει ασφαλείς και αποτελεσματικές δερματολογικές λύσεις για τη φροντίδα του δέρματος. Ενδεικτικά, από το 2021 «τρέχει» το πρόγραμμα «Fight With Care», ενώ το 2022, ξεκίνησε η δράση «Η Θεραπευτική Δύναμη του Αγγίγματος» με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες που προκύπτουν από τις χημειοθεραπείες και το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Με άξονα το γεγονός πως η πραγματική ενημέρωση για τις διαθέσιμες πρακτικές μπορεί να κάνει τη διαφορά, το 2022, η La Roche-Posay εκπαίδευσε 100.000 επαγγελματίες υγείας πάνω στην υποστηρικτική φροντίδα και βοήθησε πάνω από 180.000 δικαιούχους μέσω χρηματικών δωρεών σε ΜΚΟ αλλά και μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων για ασθενείς. Με την πλατφόρμα www.cancer-support.com, οι δράσεις της προχωρούν ακόμα περισσότερο, στοχεύοντας στην εκπαίδευση ανθρώπων που είτε είναι οι ίδιοι ασθενείς είτε φροντιστές ασθενών.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι τον Οκτώβριο, η La Roche-Posay γίνεται επίσημος εταίρος της World Cancer Leader’s Summit, της Συνόδου Κορυφής Ηγετών για τον Καρκίνο στον Κόσμο (WCLS) που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στον επηρεασμό των παγκόσμιων αποφάσεων και πολιτικών αναφορικά με τον έλεγχο του καρκίνου.

Αυτόν τον Pink October, τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον γυναικείο καρκίνο, η La Roche-Posay κάνει ένα σημαντικό βήμα για τους ογκολογικούς ασθενείς: Μέσα από το www.cancer–support.com δίνει δύναμη στους ασθενείς και στους φροντιστές τους, παρέχοντάς τους την εκπαίδευση που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και μετά. Με την ολιστική υποστηρικτική φροντίδα που μπορεί κάθε ογκολογικός ασθενής να έχει σήμερα, για μια ποιοτικότερη καθημερινότητα, πιο αισιόδοξη, πιο φωτεινή.

La Roche-Posay θα προσφέρει 1€ για κάθε ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ». Εφόσον ο αρχικός στόχος ξεπεραστεί, τα επιπλέον χρήματα θα δοθούν στην UICC.

[1] Charles C., et al. March 2013. Impact of cutaneous toxicity associated with targeted therapies on quality of life. Results of a longitudinal exploratory study. Bulletin du Cancer. Vol 100 N 3

[2] Lacouture et al. ESMO Clinical Practice Guidelines. Ann Oncol. 2021

[3] canceratlas.cancer.org

[4] Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 11.100 άτομα από 5 χώρες.